keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Esteitä!

Maanantaina Kallella oli taas Ollin kanssa hyppypäivä. Muutaman päivän loma ei selkeästikään ollut tehnyt kovinkaan hyvää, sillä hevonen oli edelleen lomalla. Alkuun Olli ravaili ihan rennosti ja laukkaili maneesissa. Heppa oli aika huono edestä ja pelasi suulla koko ajan, sekä takaa todella laiska. Hevonen siis halusi kulkea lavoillaan etupainoisena ja ei millään meinannut tulla paremmaksi.

Olli alkoi hypätä ja itse hypyt olivat ihan hyviä, mutta esteiden välit tuotti ongelmia, koska hevonen ei ollut niin hyvin ohjan ja pohkeen välissä mitä yleensä. Monta pätkää tuli kuitenkin todella hyvin ilman suurempia ongelmia, mutta huonomman ratsastettavuuden takia tuli myöskin mitä kummalisempi pomppuja, joista itse olisin lentänyt kuin leppakeihäs.


Olli ja Kalle tulivat kuitenkin rataa, jossa oli niin kaarevia linjoja, sarja, sekä muutama pysty. Toisessa päässä oleva okseri tuotti etenkin ongelmia, osittain se ehkä kyllä johtui auringonpaisteesta esteen päällä, jolloin hevosen oli vaikeampi nähdä estettä, muut esteet eivät sen suurempia ongelmia sitten tuottaneetkaan.

Lopulta hyppyjä tuli aika paljon, joiden joukossa niin hyviä kuin huonojakin pätkiä. Tosin ei ne huonotkaan pätkän mitenkään hirveitä ollut, nyt heppa on kuitenkin ollut niin superhyvä, mitä se ei maanantaina ollut. Kuitenkin se hyppäsi kiltisti kaikki ja hyvällä tekniikalla.

Välien ongelmat johtuivat pitkälti lomasta ja siitä ettei kunnon koulutreeniä ollut tehty, jolloin hevosta ei saanut takajaloille ja sitä varten laukan säätely oli vaikeaa. Kalle vaatii säännölisesti hyvin tehtyä koulutreeniä, jotta se pysyy hyvänä ratsastaa. Edellinen hyppykerta olikin ihan super kun oli kouluvalkka ollut päivää ennen, jolloin heppa oli ryhdissä koko ajan. Noo nyt vähän koulutreeniä. Itse meinasin tehdä tänään ihan koulutreeniä, mutta ottaa mukaan myös ravipuomeja eri väleillä, jotta takapäätä saadaan aktiivisemmaksi ja huomenna ollin olisi tarkoitus tehdä kunnon koulutreeniä, joten eiköhän se tästä. Lomaa herra ei kyllä saa, vaan töitä tehdään kunnolla muutaman kerran viikkoon ja loput sitten kevyempää, mutta se pitää saada kunnolla läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti