maanantai 3. elokuuta 2015

Kuulumisia!

Heippistä. Olen nyt kesäloman ajan ollut todella laiska kirjottamaan ja heppakin on ollut aika lomalla. Nyt kuitenkin kesäloma on ohi ja työt kutsuvat, joten tietokonekin piti avata vihdoin. Kerroinkin teille miten Kalle on viettänyt vähän sairaslomaa oudon arkomisen takia. Kalle kuitenkin liikkui lähes koko viime viikon, sillä sen arkominen loppui kokonaan kun siirrettiin se mutaiselta laitumelta pois. Kuitenkaan mitään raskasta ei alkuviikkoon tehty, sillä en halunnut ottaa riskejä, että heppa onkin kipeä.

Tiistaina siis juoksutin herran, jotta näkisin samalla miten se liikkuu ja muutenkin on hyvä välillä hevosen liikkua ilman ratsastajaa. Heppa liikkui ihan hyvin. Juoksutin sen gramaaneilla, jotta se joutui kunnolla töihin ja samalla venyttämään selkää. Kalle toimi koko juoksutuksen ajan kivasti, joten päätin kokeilla kepillä jäätä ja ohjasajaa heppaa. Olin varma että se saa kauheat hepulit, mutta yllätyksekseni heppa toimikin hommassa hyvin. Mitään vaikeaa ei tehty, vaan pelkkiä siirtymisiä, suunnanvaihtoja ja muutamia voltteja. Pitää ohjasajaa poikaa useamminkin.


Keskiviikkona kun menin tallille, oli heppa laitumella aika levoton. Siellä pörräsi ihan miljoona örkkiä, jotka olivat syöneet koko pojan ja se oli aikamoisilla paukamilla. Samalla heppa oli juossut itsensä ihan hikiseksi, joten otin pojan sisälle lepäämään. Kävin kattelemassa vähän maneesissa muita kun ne ratsasti jonka jälkeen kävin vielä kevyesti jumppailemassa poikaa sileällä.
poikaa oli vähän itikät syönyt

puolentunnin päästä
Hain hepalle ötökkäloimen, jotta saa laitumella olla rauhassa

Torstaina kengittäjä vihdoin saapui, vaikka heppa ei enää arkonutkaan. Kengittäjä katsoi ekaksi liiketta vähän suoralla ravissa ja käynnissä ja totesi myös hevosen liikkuvan puhtaasti. Kengittäjä epäili samaa kuin itsekkin, että se arkoo anturoita, sillä nyt kun se oli ollut tarhassa ja anturat kovat, ei ongelmaa ollut, mutta märällä laitumella ne menee ihan pehmeäksi ja sen jälkeen heppa liikkuu huonosti. Päätettiinkin kengittä takapää uusiksi. Hepalle laitettiin pohjalliset ja equi-paktia pohjallisen alle, jotta anturoihin ei tulisi mitään painetta. Illalla Olli jälleen hyppäsi pojalla ja se liikkui paljon paremmin. Alkuun se oli jälleen vähän hidas, mutta syttyi pikkuhiljaa kun esteet nostettiin edes hieman. Lopulta se oli ihan innoissaan ja paahtoi vaan menemään korvat suoraan eteenpäin. Kalle oli hypätessä aika vahva ja selvästi innokas, joten Olli sai ihan kunnolla tehdä töitä, jotta heppa kuunteli. Samalla kun esteitä nostettiin heppa alkoi hyppäämään huomattavasti paremmin ja keskitymmään. Lopulta se hyppäsikin kivasti n. 110 rataa. Olin oikein tyytyväinen Olli ja Kallen hyppytreeniin ja etenkin siihen että heppa näytti liikkuvan kivasti ja mielellään.


Perjantaina kävin vaan aamu hölköttelyllä maneesissa ja lauantaina heppa vietti vapaata kun men oltiin itse Kalevan kisoissa. Ja ainiin meille tuli Kallen kanssa perjantaina 2v. yhteistä matkaa ja toivottavasti vielä monia edessä. Pitikin tehdä siitä postaus, mutta ei mulla ollut kisoissa konetta ja puhelimella en jaksanut tehdä, joten se jäi sitten. Sunnuntaina meillä oli kouluvalmennus, mutta siitä kirjottelen teille erikseen. Heips!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti