Chihuahuat Kawa & Luca

Kawa

Chihuahua
synt. 5.6.2009 (Slovenia)
Kawa tuli minulle syyskuussa (tai lokakuussa, en muista) 2009. Kawa oli tullessaan erittäin aska ja pieni (n. 700g). Ensimmäiset ulkoilut olivat lähes mahdottomia, koska koira ei suostunut astumaan ulkona askeltakaan. Se oli muutenkin kuin lasipallo, joten piti koko ajan varoa että se ei loukkaa. Luulen, että Kawa on tullut aikoinaan aika huonoista olosuhteista.
Kawa jussi sylissä
Ajan myötä se kuitenkin vahvistui ja kasvoikin hieman. Se oli kuitenkin aina huono syömään. Se oli myös ensimmäinen koira joka olisi kuollut nälkään, jos ei olisi saanut sellaista ruokaa, josta se piti. Kawa kasvoi lähes 3 vuotiaaksi asti ja painaa tällä hetkellä noin 2,4kg
Pentuna Kawaa en voinut antaa juurikaan kenenkään syliin, koska se meni täysin paniikkiin ja oli minusta erittäin riippuvainen. Myöhemmin onneksi tilanne on parantunut ja se voi olla muidenkin tykönä (tosin ei se suostu kyllä narun päässä lähtemään mihinkään muiden kanssa, jos tietää, että minä olen lähellä). Kawa on aika omien polkujen kulkia, eikä sitä kiinnosta mielyttää ketään.
Kawa vihaa kylmää ja märkää. Huonolla ilmalla se olisi mieluummin takan edessä kuin lähtisi lenkille ja olemmekin usein tulleet lenkiltä koira takin sisällä, koska se ei tosiaankaan suostu astumaan askeltakaan ulkona huonolla ilmalla. Lisäksi jos maa on hiemanki märkä tai muuten huono, kävelee Kawa vasen takajalka ilmassa. Kawa voisi istua sylissä, vaikka 24/7 rapsuteltavana, se alkaakin näyttäämään turhautumista, jos sitä ei tarpeeksi huomata. Öisin se nukkuu aina peiton alla ihan kyljessä kiinni. Kawa on aivan ihana koira ja erittäin omalaatuinen, jonka tajuaa vasta kun on Kawan kanssa pidemmän aikaa. <3

Paw's mystery Wendell Bert
"Luca, Lukki"
30.10.2011Luca on meidän pikkuriiviö. Luca tuli minulle helmikuussa 2012. Lucaan rakastuin heti ku näin sen. Se oli erittäin aktiivinen ja riehua äitinsä kanssa erittäin paljon. Päätettiin ottaa Luca. Kotona Lucan kanssa meni alusta asti aika hyvin ja se tykkäsi todella paljon Kawasta (Kawa oli aluksi todella mustasukkainen ja sitä mieltä, että mitä toi riiviö tekee meillä. Olihan Kawa vähän lellitty koira.). Iltaisin Luca riehua aina paljon ja eikä halunnut nukkua heti, mutta sammui aina kuitenkin ihan yhtäkkiä ja nukkui yöt rauhassa. Luca tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa ja onkin erittäin sopeutuvainen uusiin tilanteisiin.

Lucan kanssa olen käyny jonkin verran mätsäreissä ja meidän ensimmäiset näyttelyt on nyt sunnuntaina 4.8.2013. Luca rakastaa liikuntaa ja olisikin aina valmis lenkille, eikä sitä haittaa vaikka mentäisiin 20km lenkki metsässä. Luca onkin erittäin urheilullisen näköinen chihuahua. Vapaana ollessa se voi juosta hulluna ympyrää kauankin. Luca tykkää myös leikkiä kaikenkokoisten koirien kanssa, eikä ole koskaan se joka lopettaa leikin.
Luca on kaikinpuolin erittäin aktiivinen ja ihana koira, jonka kanssa on tarkoituksena käydä ehkä muutamat näyttelyt ja tulevaisuudessa ehkä harrastaa jotain muutakin.

Vielä kuvia koirista yhdessä!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti