maanantai 29. syyskuuta 2014

Treenit päässyt taas jatkumaan

Heippistä, Kallen kanssa treenit siis päässyt jatkumaan, joten onneksi Kallen epäpuhtaus meni ohi nopeasti, eikä isoo vikaa ollut.

Torstaina menin vähän jännityneenä tallille, sillä hevosella oli ollut ekaa kertaa pidempi tauko, joten odotin todella energista kaveria. Suunnattiin maneesiin ja alkukäynneissä jo huomasin sen olevan suht hyvä, eikä kovinkaan jännitynyt, mitä se yleensä energisena on. Torstai meni kevyesti jumpaten, jotta ei ainakaan hevonen joudu liian nopeasti vapaiden jälkeen rankempaan treeniit ja siksi tulisi uudestaan kipeäksi. Aloitin ravissa isolla kasikolla, jossa heppa oli ihanan energinen. Heppa oli todella iloisen oloinen töihin paluusta. Se ravasi isosti ja rennosti. Hieman hevonen oli kyljistä jäykkä, joita pyrinkin vetreyttämään. Vasemman kyljen sain ihan ok:ksi, mutta oikealta se oli hieman jäykkä ja kaatui siksi välillä kulmissa.

Kun oltiin aikamme ravattu, otettiin ihan vaan laukkaa ympyrällä. Heppa nosti yllätävän kauniisti laukat ja laukoissakaan ei mitään valittamista.  Sen jälkeen vielä loppuravit ja pitkät kävelyt.

Perjantaina heppa pääsi hetkeksi irti juoksemaan. Perjantaina jatkettiin myös treenejä ja tehtiin jo hieman enemmän ja istuttiin jopa harjotusravissa. Torstaina ei siis menty kuin kevyttä ravia, sillä hevosella oli kuitenkin sen verran virtaa, että harjotusravi tarkoitti automaattisesti laukkaa, enkä viitsinyt tahallaan kerjätä verta nenästä prässäämällä sitä liikaa. Perjantaina heppa liikkui edelleen kivan energisesti ja teki mielellään töitä. Tehtiin ihan perusjuttuja, eikä mitään sen kummempia.

Lauantaina heppa sai vapaata ja en käynyt tallilla ollenkaan.

Sunnutaina vedettiin sitten ihan kunnon treenit. Verkkasin pitkään aluksi ravissa isoilla ympyröillä, avoilla ja väistöillä. Heppa oli huomattavasti jo liikkuvampi kyljistä. Väistöt olivat hieman hankalat ja pohje ei tahtonut mennä oikeen läpi varsinkin kun olen nyt mennyt koko ajan ilman kannuksia. Muuten heppa toimi todella kivasti. Ravien jälkeen olikin laukanvuoro, joissa olikin tarkoitus pääasiassa työskenellä. Yritettiin hakea kootumpaa muotoa ja takapäätä paremmin alle. Aluksi annoin laukata isoa reipasta laukkaa ympäri maneesia, jotta saadaan laukka aluksi aktiiviseksi. Sen jälkeen otettiin ympyrälle, jossa alettiin kokoamaan hevosta pikkuhiljaa ja samalla väistätettiin vähän etuosaa sisälle, jonka seurauksena ympyrä pienenee. Kun hevonen meni ede 1/4 kierrosta kootumpaa laukkaa, lähdettiin taas laukkamaan ympäri maneesia kunnolla eteen.

Heppa joutuu kootumassa laukassa todella paljon tukemaan jalalla, sillä voimaa vaaditaan paljon lisää, eikä se pitkää matkaa jaksa. Tosin se on kehittynyt siinä todella paljon, kun miettii että reilu puoli vuotta sitten laukkaaminenkin oli mahdotonta lähes tulkoon.

Oikealle huomasin hevosen jo kuuntelevan paremmin ja ymmärtävän mitä siltä halutaan, joten oikealle ei tarvinut niin paljon pyytää. Huomasin kuitenkin että se alkoi olemaan jo aika väsynyt ja siksi alkoi keskittyminen vähän herpaantua hepalla, jonka takia se "säikkyi" muutaman kerran. Otettiin vielä muutama kierros isoa rentoa laukkaa, jonka jälkeen loppuverkat. Heppa oli loppuraveissa väsyneen oloinen, joten ravattiin hetki, jonka jälkeen pitkät loppukäynnit. Tallissa hikien ja jalkojen pesu ja kuivattelemaan ruokien kanssa karsinaan.

Tänään tehtiin todella kevyt pikajumppailu. Kävelytin hevosta noin 10min, jonka jälkeen hetki ravia molempiin suuntiin, jossa heppa toimi kivasti, mutta olisi saanut olla aktiivisempi. Vielä rentoa laukkaa molempiin kierroksiin ja vielä loppuravit ja kävelyt. Jumppailu kesti vain n. 15m + kävelyt. Tänään hepat tuli jo päivällä sisälle ja kun hain niitä siinä 3 aikaa sisälle oli alkanut tuulemaan, jonka takia Onnilla ja Kallella oli hieman riehuntavaihde tarhoissa, Onneksi olivat kuitenkin tallissa rauhassa ja siellä pääsivätkin syömään.
Papat tulossa sisälle!5 kommenttia:

 1. Ihana heppa sulla ja oot muutes tosi hyvä ratsastaja! Osaisimpa mäkin :D Ihana ulkoasu ja selkeä teksti ja muutenkin siisti blogi!

  ois muuten kiva jos kävisit kurkkaamassa minunkin blogin osoitteessa http://savuella.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
 2. Ihana symppis banneri<3 Söpöjä pappoja siellä:D

  http://life-with-the-unicorn.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Teksiäsi on kiva lukea, kun kerrot tarkasti mitä olette trhneet :)

  VastaaPoista