maanantai 15. joulukuuta 2014

Luukku 15: Rakas Joulupukki!

Rakas Joulupukki!


Olen jo pitkään pohtinut, mitä oikeen haluaisin joululahjaksi. Mun omistaja on vähän pöhkö ja siksi en koskaan joudu liikkumaan kamalissa, likaisissa tai epämukavissa varusteissa, se on jopa niin pöhkö, että meiltä löytyy kyllä vähän ylimääräistäkin, olenkin sitä mieltä, että kaikki ei olisi niin tarpeellista ja pärjäisin vähemmällä. Tosin en laita vastaan, että kuljen aina siisteissä ja mukavissa varusteissa, jotka sopivat omaan ihanaan turkin väriini parhaiten. Mutta jos mulla on tavaraa jo tarpeeksi, mitä mä sitten haluan, siinäpä vasta pulma??

Yksi ihan ehdoton juttu on ehkä vähän vaikea toteuttaa, sillä tämä etelän kura ja pimeys ei ole kiva juttu. Toivoisinkin sinulta rakas joulupukki, että toisin tänne eteläänkin vähän jouluisempaa ilmetta, edes siis sentti lunta tai noo ei nyt niin vaativiksi ruveta, mutta jos nyt edes saisin asteen pakkasta jouluksi, enkä ainaista vesisadetta ja tuulta. Meidän tallin kamut ei ainakaan oikeen tykkää seistä koko päivää sateessa, eihän se meille oikeen joulumieltäkään tuo, vaikka miten joulalaulut soi ja jouluvalot koristaa pihaa. Toivottavasti pystyisitkin totetuttamaan tämän minun hartaimman toiveen edes hieman paremmasta jouluilmasta!

Ei ole kiva kuivatella jouluaattona, kun loimistakin on tullut vesi sisälle kauhean myrskyn takia, noi herkut voin kyllä ottaa!
Pitkän pohdinnan jälkeen huomaan ettei ne mun toiveet vielä ihan loppuneet, sillä kyllähän jokaiseen jouluun kuuluu herkut ja joulukuusi. Omistajakin possuttelee koko joulun, joten kyllä se mullekkin muutama ylimääräinen jouluomena ja herkku kuuluu. Viime vuonna omistajani unohti tuoda mulle joulukuusen. Se olisi kyllä niin kivaa tekemistä riehua tarhassa joulukuusen kanssa, eikä haittaa olisi jos koristeina toimisivat leivät, porkkanat ja muut herkut. Toivonkin sinulta joulupukki, että tiputtaisit sieltä reen kyydistä ohimennessä ihanan herkullisen kuusen tarhaani, mikäli se omistaja sen tänä vuonnakin unohtaa.


Muuten mulla on asiat hyvin. Saan elää kivassa pienessä tallissa, jossa minusta huolehditaan todella hyvin ja tarkasti. Lisäksi mun omistajakin on ihan ok, se viitsii käydä lähes joka päivä tallilla, se tykkää helliä ja hoitaa minut rauhassa ja hyvin, eikä koskaan unohda mua. Lisäksi kun sitä vähän kutittaa pehmeällä turvallani, jota se ei voi vastustaa, niin saan aina paljon herkkuja, vaikka välillä kokeilenkin aika paljon rajojani. Kaikenkaikkiaan mulla on asiat niin hyvin, mutta huoli maailman muista kaviollisista kyllä on, sillä kaikilla muilla ei ne asiat ole niin hyvin mitä mulla on. Jos sinä joulupukki voisitkin antaa niille nälkäisille, janoisille, kylmettyneille ja huonosti kohdelluille hevosille edes yhden rauhallisen päivän, jossa ruokaa ja puhdasta vettä riittäisi, olisin ikionnellinen, että edes sinä joulupukki välität muistakin karvajaloista ja mun ei täällä Suomessa tarvitsisi miettiä, miten ne muut hevosen ja etenkin vanhat kamut pärjäävät. 

Hyvää ja rauhallista joulua sinne korvatunturille ja kaikkialle koko maapallolla!


<3:llä Kalle

Ole mukana yhteisöllisempää hevosblogikulttuuria osallistumalla haasteeseen blogissasi näin: 
 • Kopioi haasteen banneri postaukseesi.
 • Linkitä tämä haaste omaan postaukseesi, jotta muutkin löytävät ohjeet haasteen toteuttamiseen ja osallistumiskaavakkeen.
 • Vastaa haasteeseen omin sanoin blogissasi. Käytä luovuttaa, sovella ja somista postausta kuvilla.
 • Linkitä postauksesi tämän tekstin loppuun, jotta muutkin pääsevät lukemaan sinun postauksen ja osallistut samalla kilpailuun!
 • Viimeiseksi haasta kolme muuta bloggaajaa mukaan!
 • Blogitallin sivuille pääset täältä!
Haastan tähän haasteeseen blogit:
ja kaikki ketä haasteen haluaa suorittaa!

2 kommenttia:

 1. Kallella on niin hyvä toive, miten se saataisiin vain toteutumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei vielä olla keksitty siihen vastausta, mutta toivittiin jos pukki osais sen toteuttaa.

   Poista