tiistai 5. huhtikuuta 2016

kuulumisia!

Motivaatiota ei oikeen kirjottamiseen tällä hetkellä ole, varsinkaan kun mulla ei tällä hetkellä ole toimivaa nettiyhteyttä ja kuvien ja muiden lataaminen kestää miljoonavuotta. Aattelin kuitenkin vähän kertoa millanen tilanne Kallella on tällä hetkellä. Kuten moni blogia lukenut tietää ei meidän matka ole ollut mikään helpoimmasta päästä. Tällä hetkellä hevonen on kuitenkin todella kiva ratsastaa ja myöskin muuten käsitellä. Se on kehittynyt viimeisen vuoden aikana ihan hirveän paljon. Kaltsu on saanut paljon lisää lihasta ja massaa ja samalla voimaa kantaa itseään. Se pystyy kokoamaan etenkin laukassa jo aika hyvin ja lähes paikkallaan laukkaaminen ei tuota enää ongelmaa.

Kaltsun ravi on ollut aika maahansidottua ja lyhyttä. Ravissa on kuitenkin tapahtunut todella kiva muutos parempaan, vaikka ei se nyt edelleenkään ihan ravillaan loista. Raviin on kuitenkin tullut niin ratsastuksessa kuin irtonakin hurjasti lisää ilmaa ja muutenkin se ravaa nyt kunnolla.

Suurin syy varmasti tähän muutokseen on viimeisen vuoden aikana ollut se, että saatiin Olli mukaan liikuttamaan Kallea. Monipuolistunut liikunta on tehnyt ihmeitä hepan pääkopalle. Kyllähän sitä ennenkin yritettiin monipuolisesti liikuttaa, mutta ei mun hyppääminen tai rauhalliset maastot olleet tarpeeksi vauhdikkaita Kallelle. Nykyisin Olli yrittää hypätä Kallella noin kerran viikkoon ja maastossa ne käyvät päästelemässä aina kun kerkeävät. Esteillä hevosen tekniikka on huomattavasti parantunut ja kilpailukausi Ollin ja Kallen osalta olisikin tarkoitus aloittaa aika lähiaikoina.

Tässä video irtona ravaamisesta tammikuulta 2014, muistan kun minusta Kaltsu liikkui tässä videossa niin hienosti.
Tässä taas irtona videota eiliseltä eli 4.4, huomaatteko mitään eroa?
Ulkonäöllisesti hevonen alkaa nyt jo muistuttamaan hevosta. Se oli mulle tullessaan aika hoikassa kunnossa. Kalle ei ole mikään helpoin lihotettava sillä se on sellanen ikiliikkuja ja muutenkin täykkärimäisesti se ei kerää massaa kovinkaan helpolla. Nyt yli 2,5v siitä kun se on mulle tullut, se alkaa näyttämään aikast kivalta. Se on pyöristynyt ja lihasta on tullut etenkin kaulaan todella paljon. Nyt sitä kehtaa jo esitellä muillekkin.


Kalle joskus 2013 syksyllä, hieman sen jälkeen kun se oli mulle tullut.

Tässä kuva eiliseltä ja puhelin laatua, mutta eiköhän tästä jo muutosta näe.
Tällä viikolla hepan olisi tarkoitus tänään hypätä, keskiviikkona jumppaillaan kevyesti, torstaina Ollin olisi tarkotus mennä maastoon ja loppuviikolle varmasti vähän koulutreeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti