lauantai 9. elokuuta 2014

Seurakoulukisat!!! Ratavideo lisätty!

Nyt vihdoin on startattu meidän ihan ekat koulukisat (tai siis yhtään mitkään kisat). Luokkana oli helppo c:2 2000, joka sujui yllätävän hyvin tuloksena siis 64,55% ja 5. sija. Kerron radasta alempana.

Aamu ei kuitenkaan alkanut ihan niin kuin suunnittelin. Menin aamulla tallille omalla autolla ja iskä tuli traikulla perässä. No juuri ennen tallille pääsyä minun autosta puhkesi rengas (onneksi tallin lähelle). Soitin iskälle samantien, että tulisi nopeammin ja vaihtaisi renkaan. Käytiin Kallen kanssa aluksi aamulla kävelyllä.
Sen jälkeen alkoikin hevosen puunaus ja letitys. Onneksi heppa oli puhdas ja se pääsi vielä hetkeksi tarhaan. Tarhassa oli ihan hirveän pelottavaa, sillä heppa taisi arvata, että kohta lähdetään. Se riehui tarhassa aika lailla ja menikin pyllylleen muutamaan otteeseen. Kun tavarat oli pakattu, oli aika lastata hevonen. Se taas kiukutteli aikansa ja kerran jo saatiin se koppiin sisään, mutta ei takaporttia kiinni koska hevonen ei liikkunut eteen ja herra päätti ampasta ulos, jolloin liina jäi kiinni etupuomiin ja hevonen vähän rykäsi, jossa samalla tuli pieni haava hevosen huulen viereen. Hetki sen jälkeen se kuitenkin saatiin hyvin koppiin ja matkusti nätisti.
Paikanpäällä otettiin se lähes heti pois kopista, sillä siellä oli kuuma. Aluksi se hieman oli jännitynyt ja käveli turhan reippaasti, mutta muuten oikeen fiksusti.

Heppa ja JuliaNiin kaunis hevonen!
Kävelytettiin Kallea pitkään, sillä aikataulut olivat aika paljonmyöhässä, noo saatiinpaa ainakin aikaa rauhottumiselle. Jonkun ajan päästä menin maneesiin vähän testailemaan heppasta. Se oli itseasiassa todella kiva ja herkkä, mutta kuitenkin avuilla. Jouduttiin odottamaan vielä aika kauan ennenkuin päästiin oikeen verkkakentälle, Verkassa otin enää hiukan ravia ja laukkaa ja pääasiassa kävelin vapain ohjin, sillä hevonen alkoi väsähtää. Vihdoin päästiin kuitenkin radalle. Tuomaripäätyä hevonen hieman tuijotti, mutta muuten oikeen fiksusti. Ravi osuus oli aika tasainen, kuitenkin olisin halunnut saada hevosta aktiivisemmaksi, mutta ihan ok näinkin. Vasen laukka myöskin ihan ok, oikeassa laukassa hevonen ei enää ihan jaksanut keskittyä ja siksi vähän jännityi. Myös oikean laukan lävistäjässä tuli harmittama virhe, sillä hevonen alkoi vaihtamaan laukkaa, jonka seurauksen siitä tuli 4,5 kun muuten oli tasaista 6 ja 7, Lopputervehdykseen tulo oli hieman vinkura. Lopulta kuitenkin yllätävän hyvä rata ilman tota laukan rikkoa.

Ja kaikkein parasta hevonen oli aika hyvin avuilla eikä kyttäillyt tai tehnyt muuta tyhmää. Prossat siis 64,55% ja 5 sija. Voittajan prossat oli joku 65,9?, joten tasaista oli. Tästä on hyvä jatkaa ja kisat meni yli odotusten!Takaisin lähdössä oli sitten taas hiieman ongelmia lastauksessa, sillä Kalle jumittaa. Kerran se hyppäsi pystyyn ja hyvä ettei selälleen mennyt kun oli epätasainen pohja. Lopulta se kuitenkin tuli traikkuun ja päästiin kotiin. Kotona heppa suihkuun ja tarhaan syömään. Sen jälkeen varusteet paikoilleen ja kotiin.
Kiitos avusta etenkin Julia, Merkku, Tiina ja Iskä!


4 kommenttia:

 1. On kyllä upea täykkäri tämä Kalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan se aina silloin kun on sellanen päivä. Näin kesällä menee paremmin, talvella välillä ei voi oikeestaan tehä mitään:D

   Poista
  2. Tiedän tunteen, täykkärit :D

   Poista