maanantai 13. lokakuuta 2014

Satula testit jatkuu!!

Satuloiden testaus on siis kovassa vauhdissa ja edelleenkin ainut sinnepäin oleva oli toi fairfax monoflap satula. Hevonen liikkui siinä paljon irtonaisemmin mitä muissa ja suht mielellään. Mulla on hieman ongelmia satulan kanssa, sillä se ei anna juurikaan tilaa heilua tai muuttaa jalan paikkaa, joka ei kyllä oo ehkä huonoasia, kuitenkin sunnuntaina satula tuntui jo paljon paremmalta. Hinta hieman satulassa kirpasee, mutta mikäli ei parempaa löydy luultavasti siitä tulee meidän satula.

Sunnuntaina kokeiltiin myös kiefferin satulaa, joka näytti maastakäsin ihan hyvälle, mutta selässä huomasin, ettei säkätilaa ole riittävästi. Heti etukaaren kohdalta säkätila kyllä riittää, mutta  hieman takempaa säkä ottaa melkein satulaan kiinni. Väliä on siis ihan puolesta sentistä senttiin, joten en halua ottaa riskiä, että satula ottaisi säkään kiinni ja kipeyttäisi hevosta. Joten kiefferi ei ollutkaan sopiva vaihtoehto.
Sunnuntaina hevonen oli hieman hankalampi, mitä se oli lauantaina, mutta heti satulavaihdon jälkeen ja kun laitoin vaan hevosen töihin, se toimi huomattavasti paremmin. Taitaa hevonen nyt vähän testailla ja muutenkin sitä kyllästyttää kun satulaa kokeillaan joka päivä ja vaihdellaan ja venkslataan niitä. Sunnuntaina mulla menikin maneesissa aika pitkään, koska joutusin käymään tallissa vaihtamassa satulaa. Lisäksi hevonen oli aika jännittyneen oloinen, joten otin sen hetkeksi ilman satulaa liinan päähän hölkkäämään. Se oli siinä rauhallinen, joten ajattelin hypätä selkään. Juuri kun irrotin liinan ja olin laittamassa ohjia, heppa pelästyi jotain ja veti muutaman pukkilaukkakierroksen ympäri maneesia, jonka jälkeen antoi ottaa kiinni ja pääsin selkään. Hevonen säikkyi muutaman kerran ennenkin kun tultiin maneesiin ja maneesissakin vielä, mutta ratsastaessa heppa toimi tämän pienen tsempalon jälkeen ihan hyvin. Päästiin jopa ekalla pimeällä ihan rauhassa talliin.

Tänään oli kokeilussa idealin satula sekä kentaurin satula. Molemmat näytti myöskin hyvälle selässä, mutta heti alkuun huomasin hevosen selkään noustessa, että idealissa sama ongelma, mitä kiefferissäkin, eli säkä otti lähes kiinni satulaan hieman taaempaa. Lisäksi hevonen oli hankalalla päällä, eikä varmasti huono satula auttanut asiaa. Kävin siis heti alkuunsa vaihtamassa kentaurin satulaan. Nyt säkätilaa ole korkeuden puolesta jo lähes sopivasti, mutta nyt sään tila oli sivusuunnassa liian kapea ja säkä otti sivuilta hevosen liikkuessa jatkuvasti toiselta puolelta kiinni. Ratsastin jälkimmäisellä satulalla hetken ja otin laukkaakin. Hevonen oli huono ja olisi koko ajan halunnut jumittaa ja olla liikkumatta. Sain kuitenkin toisen laukan nostettua, joka oli sitten jo ihan hyvää laukkaa. Sen jälkeen kun yritin nostaa vielä uudestaa toiseen suuntaan hevonen ei selvästi halunnut sitä nostaa ja taas pakiteltiin ja viskottiin päätä ja häntää. Päätinkin että ravailen hetken, jonka jälkeen hevonen saa vain kävellä. Hevonen ei myöskään liikkunut näillä satuloilla niin hyvin mitä sillä fairfaxilla. Joten kaksi satulaa sai jälleen hylkäyksen.
Tässä sama selkäkuva mitä viime postauksessa, jossa näette hyvin pitkän ja korkean sään, joka on todella haasteellinen satulan etsinnässä.
ideal jessika sivulta, joka näyttää ihan hyvältä ja siltä että säkätilakin riittää

tämä kentaurikin näyttää hyvältä sivukuvasta.

Vielä edestäkin näyttää hyvältä, mutta vasta selästä huomaa ongelman, koska Kallella on ihan hirveän pitkä säkä, joten säkätila satuloissa loppuu vähän liian aikaisin.


Yksi satula jäi vielä ratsastamalla testaamatta, nimittäin kent &mastersin vaihtokaarellinen. Satulassa vaikuttaisi säkätila riittävän, mutta meillä kokeilussa aivan liian leveä satula, joten selkään en sen kanssa oikeen voinut mennä,
Hieman leveä :D

Sivusta ihan ok, vaikka satula todella paljon liian leveä onkin.

Vierashuoneella uusi käyttötarkoitus:D
Keskiviikkona käyn jälleen satula.com, jonne vien kaikki hylkäämäni satulat. Tohon kent & mastersiin vaihdetaan kapeampi kaari, jotta päästään sitä testaamaan. Monoflappi jää luultavasti vielä testikäyttöön ja haen keskiviikkona vielä muita mahdollisia satuloita kokeiluun, toivottavasti löydämme juuri sopivan ja päästään kunnon treeniin, sekä tiedän ettei kiukuttelu johdu kipeytyneestä selästä tai huonosta satulasta.

Mitä tykkäsitte tällaisestä postauksesta?

On muuten todella stressaavaa etsiä hepalle juuri sitä sopivaa satulaa, varsinkin kun Kalle on superherkkä, tällä hetkellä hieman hankala ja sillä on vielä supervaikea selkä löytää satula.

4 kommenttia:

 1. Ootkos kokeillu Prestigejä tai Passieria? Mun täykkärille sopi ainoostaan ne :)

  VastaaPoista
 2. prestigeä en oo kokeillu, kaks passieria kokeilussa, mutta nousi takaa molemmat vaikka muuten oli hyviä. Katotaan mitä meille on keskiviikoksi laitettu valmiiksi, kun haen uudet satulat testiin. Toivottavasti sopiva löytyy:)

  VastaaPoista
 3. Googlettelin Fairfaxin satuloiden mahdollisia jälleenmyyjiä ja sun blogiteksti tuli yhtenä tuloksena. Ootko satula.comista löytäny ton mitä kokeilit vai jostain muualta? Se on sen tyyppinen satula että vois olla sopiva meidän hevoselle, mutta ei näyttäis olevan jälleenmyyjiä Suomessa... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, satula on satula.com, niitä oli sillon yksi kappale siellä vaan. Oon itsekkin yrittänyt suomesta etsiä kun muutamat muutkin satulasta ovat kiinnostuneet, mutta en nyt ainakaan ole myöskään löytänyt. Aivan ihana satula kyllä :)

   Poista