keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

treeniä treeniä! video lisätty

Yritetään tännekin välillä vähän päivitellä tilannetta. Mitään kummempia ei oo tapahtunut. Kaltsu voi tällä hetkellä erittäin hyvin ja treenit kulkee. Sen lisäksi hevonen on tällä hetkellä todella hienossa kunnossa, lihasta on tullut hirveästi lisää ja samalla myös voimaa. Se alkaa jo näyttää ihan ratsulta, eikä laukkahevoselta.
kuvat eilisistä hyppelyistä, joissa heppa hyppäsi hyvin. Katotaan jos saan videon joskus julkaistua.

Treenit menee viikottain aika samalla kaavalla, 1 kerta esteitä, 1 kunnon maasto, 3 sileätä. Heppa liikkuu siis tällä hetkellä noin 5 kertaa viikkoon. Sillä on hirveän hyvä asenne työntekoon ja kehitystä on tullut samalla hirveästi. Suurimman eron huomaa laukassa, missä vuosi sitten vielä piti laukata aika reippaasti, ettei tippunut raville ja siirtymät oli mitä oli. Nyt heppa pystyy kokoamaan laukkaa niin paljon, että pystytään lähes paikallaan laukkaamaan. Myöskään maneesin seinät eivät tule enää liian nopeasti, vaan pystytään tekemään vain muutaman metrin voltteja laukassa hieman piruettimaisesti. Toki Kaltsu tarttee niissä paljon tukea jalalla ja ei saa liian kauttaa vielä pyytää kulkemaan oikeen koottussa laukassa.


Heppa pääsi myös käymään tossa oisko reilu viikko sitten laitumella ja voin kertoa että poika oli aika innoissaan. Se piehtaroi joku 10 kertaa kurassa ja viiletti pitkin laidunta täysillä laukaten. Päätettiin vielä kokeilla mitä Kaltsu sanoo jos tiikeri laitetaan samaan. Aika rauhassa he toisensa ottivat. Tiikeri lähti kauheeta laukkaa ja oisittepa nähnyt miten Kaltsun silmät kirkastu, kun pääsi laukkaamaan toisen kanssa kilpaa. Heppa selvästi nautti. Lopulta ne jäi syömään tai no eihän siellä mittää vielä kasvanut. Hyvin näyttivät toimeen tulevan ja pääsevätkin varmasti kesällä yhdessä laitumelle.
Harmi kun ei ollu kameraa mukana, nii on vaa puhelin kuva
Huomenna Ollin ja Kaltsun olisi tarkoitus mennä Ninan valmennukseen. Pikkuhiljaa tarttis kisojakin alkaa kattomaan, varsinkin nyt kun heppa on hyvässä kunnossa.

                                               video tiistain hyppelyistä lisätty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti