maanantai 7. marraskuuta 2016

kuulumisia ja uutta ulkoasua!


Syksy alkaa vaihtumaan jo alkutalveksi ja täällä onkin alkanut kivat pakkaset, vielä kun tulis lunta. Tosin sais huomiseen odottaa, että saan talvirenkaat. Olen yrittänyt lisätä hieman Kallen liikuntaa ja etinkin sille vuokraajaa, jotta saataisiin liikuntamäärää etenkin nyt tarhakaudella nostettua. Yksi vuokraaja kävikin muutamia kertoja, mutta Kaltsu tapansa mukaan testaili vähän liikaa ja se loppui oikestaan ennen kuin alkoikaan. Muuten Kalle on ollut todella kiva, sillä toki on energiaa paljon, mutta sen on saanut nyt aika kivasti käyttämään energiaa töiden tekemiseen, joten riekkumista ei juuri ole tullut.

Kaltsu pääsi myös karvoistaan eroon viime perjantaina vihdoin. Eipä tartte enää kuivatellä jo pienestä liikutuksesta hikistynyttä hevosta. Klippaus meni oikein kivasti ja heppa seisoi paikallaan lähes koko ajan. Kainalot ja kuven kohta oli vähän epämielyttävä, mutta niistäkin selvittiin kivasti. Harmittaa vähän kun klipperi minkä vuokrasin, ei tehnyt kauhean siistiä leikkausjälkeä, mutta eikohän tämänkin näkösenä tuolla kotitallilla pärjätä. Vähän taas joutunut loimitusta pohtimaan. Meillä tallissa n. +5 ja kallella normi kaula-aukolla oleva reilu 200g toppis, mikä tuntuu olevan aika sopiva. Heppa ei kauhen kuuma loimen alta, mutta lämmin. Ulos laitettu lisäksi 200g fullneck. Kaiketi se noilla pärjää, kylmä tuuli mietityttänyt, mutta en nyt todella paksua ulkoloimeakaan viitsi laittaa ja ihan sopivan lämpöseltä on vaikuttanut. Onneksi meidän tallilla heinää vapaasti ulkona saatavana.
toppavarustus, kamalan kylmää, onneks maneesiin toi kamala viima pääse
Sunnnuntaina pitäis olla kouluvalmennuskin todella pitkän ajan jälkeen. Saa nähdä miten menee. Yritän tämän viikon liikuttaa hevosen kunnolla, jotta valmennuksessa se olisi mahdollisimman kiva ratsastaa. Katsotaan jos saisin vaikka jonkun sillon kuvaamaan, nii saataisiin pitkästä aikaa jottai materiaaliakin.

loppuun vielä pieni irtojuoksutuspätkä. Alkaa tulemaan ravia jo aika kivasti. Kyllä selästäkin huomaa, että elastisuutta ja voimaa on tullut paljon lisää.

Onko teidän hevosen erilaisia pakkasten tultua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti