maanantai 14. marraskuuta 2016

Pitkästä aikaa kouluvalmennus!

Eilen sunnuntaina oli pitkästä aikaa kouluvalmennuksen aika. Viimekertaisesta kouluvalmennuksesta oli varmaan vuosi, joten oli jo aikakin. Mua jännitti kauheasti ennen valmennusta. Heppa on kehittynyt ja tuntunut pitkään hyvältä, mutta silti huolestutti, että olen vaa kuvitellut ja lisäksi se välillä kuumenee, joten vaikeita juttuja tehdessä, se saattaisi muutta hankalaksi.
Kuvat vähän huonolaatuisia, koska maneesissa ei valo riitä kuvamaan toisessa päässä olevia hevosia.
Verkkailtiin hetki alkuun itsekseen maneesissa, jossa oli vielä silloin 6 ratsukkoa. Kaltsu kävi vähän kierroksilla alkuun, kun ei ole tottunut tollaseen ruuhkaan. Tilannetta ei helpottanu Nipsu, joka riehui minkä kerkesi ja kerran Kallekin lähti vähän pupuloikkaa, onneksi pysyin kyydissä ja verkka pääsi jatkumaan. Kohta porukkaa onneksi poistui maneesista ja maneesiin jäi vain me kolme ratsukkoa.
Kohta aloitettiin hommat ympyrällä käynnissä, jossa hevosten piti liikkua ylämäkeen ja taipua oikein. Kallelle etenkin oikea kierros on hankala tai se on vähän vinkura sinne. Kun hepat alkoi liikkumaan paremmin, siirryttiin raviin. Kalle liikkui todella kivasti alusta asti ja saatiinkin paljon kehuja heti alkuun. Kohta aloitettiin tekemään käynti siirtymiä. Alkuun huomasi, ettei hevonen ole ihan pohkeen edessä ja käynti alkoi vähän hitaalla. Lopulta se siirtyi hyvin ja aktiivinen käynti jatkui.
Tehtiin aika pitkään ravia ja koko ajan pyrittiin ratsastamaan parempaa ravia enemmän ylämäkeen, välillä tehden siirtymisiä, jossa hevonen ei saanut edelleenkään levahtaa. Kohta oli laukan vuoro. Kalle laukkasi heti alkuun kivasti ja laukka pyöri. Aika energiseltä se vaikutti koko ajan. Laukasta aloitettiin tekemään pikkuhiljaa kanssa laukka-ravi-laukka siirtymiä. Heppa oli kiva, tosin välillä laukannostot olivat vähän turhan teräviä ja sain vähän herraa pidellä. Parempi kuitenkin niin päin.
Otettiin välillä hetki käyntiä vapainohjin. Kun ohjia kerättiin takaisin, heppa hiukan kiukutti. Se vissii luuli että hommat loppu jo. Se jää helpolla vähän viskomaan ja jumittamaan, mutta nopeasti tajusi ja oli taas kiva ratsastaa. Tehtiin seuraavaksi koko uraa laukka-ravi-käynti siirtymiä. Alaspäin siirtymät sujuivat hyvin, laukannostot edelleen vähän tykin suusta. Loppuun tehtiin vielä oikeassa kierroksessa laukkaa pitkä sivu ja kulma, sieltä voltti päädyssä ja seuraavalla sivulla siirtymä raviin ja käyntiin.
Kaltsu on tällä hetkellä aika upeassa kunnossa, alkaa näyttämään ihan hevoselta. Näyttää jopa välillä isolta hevoselta jopa mun alla. Kaikenlisäksi sen voiman kasvun huomaa ja se on kiva ratsastaa.

Tässä huomasi, että heppa alkoi jo väsytä. Oisi jaksanut kyllä paahtaa menemään, mutta voimat oikeinpäin liikkumiseen alkoi olla vähän vähissä. Se hiukan temppuili, yritti kääntyä sisälle ja toisessa kulmassa yritti aika vauhdilla lähteä. Lopulta kuitenkin tajusi, että pitää tehdä kunnolla, vaikka alkaakin jo vähän väsyttämään. Saatiinkin lopulta tehtyä tehtävä hyvin, vaikka hevonen aika kuumana kävikin. Toisaalta ei ole huono, että se on näin energinen, koska se liikkuu hyvin ja tekee tehtävät kivasti.
Loppuun vielä ravia ympyrällä ja Kaltsu kyllä yritti kaikkensa, vaikka alkoikin väsähtämään. Se liikkui aktiivisesti ylämäkeen ja oli todella kiva. Tehtiin vielä muutamia siirtymiä ravin sisällä ja heppa toimi juuri niinkui halusin. Huomasin myös kuvista, että istunta on parantunut aika paljon vuodessa ja muutenkin ratsastus helpottunut, kun hiukan on painoa tippunut. Heppa sai paljon kehuja valmentajalta ja ihmettelyäkin miten se on muuttunut ja liikkuu nyt niin kivasti.

Olen kyllä tyytyväinen niin heppaan kun itteenikin ja pitääkin yrittää nyt osallistua kaikkiin mahdollisiin valmennuksiin, jotta kehitys jatkuu. Kuvaaja kuvitteli ottaneensa videota, mutta oli vissii jotain teknistä häiriötä, koska mitään videoita ei kameraan ollut tallentunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti