tiistai 2. elokuuta 2016

ongelmat jatkuivat...

Kuulumisia pitkästä aikaa, ei vaa oo jaksanu lomalla avata konetta ja kirjotella mittää. Kallen kenkäongelmat jatkuivat vielä juuri ennen juhannusta. Ollin piti ratsastaa pojalla koko juhannus kun viettivät juhannuksen tallilla. Suunnitelmat eivät sitten taaskaan oikeen pitäneet, sillä juhannusta edeltävänä keskiviikkona tallilta jälleen soitettiin, että Kallelta puuttuu toinen takakenkä ja toinen on nii huonosti, että tarttee irrottaa. Suunta kohti tallia siis ja kengän irrotukseen. Helpolla se ei lähtenyt ja hieman kavion reunaa lähti mukana. Kengittäjän pyysin heti kun mahdollista ja seuraavana maanantaina kengittäjä tulikin.

Heppa kuitenkin päätti laittaa vähän ranttaliksi ja kahden tunnin yrittämisen jälkeen, ei edelleenkään ollut kuin yksi kavio kengitetty. Se oli todella hermona, kun oli joutunut olemaan yksin tarhassa, eikä normaalisti laitumella, joten seisomisesta ei tullut yhtään mittään. Onneksi meillä on kärsivällinen kengittäjä. Kengittäjän kanssa sovittiin, että se kysyy jos saisi rauhottavia klinikalta kun oli sinne menossa ja perjantaina kokeiltaisiin uudelleen. Perjantaina heppa rauhotettiin ja kengitettiin ilman ongelmia. Perjantai illalla kävin vielä ratsastamassa ja heppa liikkui kyllä puhtaasti, mutta tuntui oudolta. Lauantaina uusi yritys ja edelleen heppa näytti maahan ihan ok:lta, mutta selkään tuntui huonolta. Se ei ontunut, mutta tuntui että tikutti menemään todella pientä ravia ja oli jäykkä, laukka tuntui nelitahtiselta. Pistin sen aluksi lomailun piikkiin, ettei heppa vaan ollut vetreä ja ei ollut pohkeen edessä.

Tuli sunnuntai ja otin hepan karsinasta ja se ei pystynyt edes käytävällä kääntymään kunnolla. Kävin kävelyttämässä jotta näkisin miten se suoralla kävelee. Liikkui suoralla ihan ok, mutta ei selkeästi ota kunnolla painoa takajaloille. Soitin kengittäjälle, sillä jalka ei ollut turvonnut eikä juurikaan lämmin, muuta kuin hieman toisesta takakaviosta. Epäilin heti, että kengityksessä oli jotain, koska oli ollut sen jälkeen outo.

Kengittäjä saapui seuraavana päivänä ja kenkä otettiin pois, mittään sen kummempaa sieltä ei löytynyt, mutta luultavasti jokin naula oli painanut hermoon. Kenkää levitettiin ja laitettii eri paikoista kiinni. Heti heppa liikkui paremmin, mutta vielä viikon verran heppa liikkui hieman epäpuhtaasti joten se sai lomailla vielä sen viikon.


Lopulta heppa oli kunnossa ja ollaan taas päästy treenaamaan. Heppa on ollut todella kiva ja tehnyt innokkaasti töitä. Olenkin innostunut menemään paljon puomeja ja jopa ristikoita ja on jopa ollut hauskaa, eikä enää niin pelottavaa. Heppakin on selvästi ollut innoissaan kun on saanut munkin kanssa tehdä kaikkea kivaa. Ollikin hyppäsi parin kuukauden tauon jälkeen sunnuntaina. Harmi kun puhelimesta oli akku loppu ja kamerakin jäi kottiin, nii ei ole materiaalia tästä kerrasta. Heppa hyppäsi hyvin ja oli todella innokas, joten Ollilla oli ihan täysi työ saada heppa pysymään aisoissa. Totesin samalla, että se on kyllä tällä hetkellä erittäin hienossa kunnossa. Ainii ja tulihan mulle ja Kallelle 3v. sunnuntaina täyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti