keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Esteitä ja tällä kertaa kuskina ihan minä itse!

On nyt ollut aika pitkä aika kun en ole mitään kirjotellut. Olen lomalla ja viime viikko vierähtikin Barcelonassa ja sen jälkeen oli vielä Karjurock, joten Olli liikutti Kallen. Heti maanantaina poika oli ontunut vasenta takasta ja se oli laitettu tarhaan. Seuraavana päivänä se ei enää ontunut, joten heppa oli kevyesti maastoillut ja keskiviikkona oli tehty kunnon koulutreeni. Heppa oli ollut ihan ok, energinen ja tehnyt mielellään töitä, tosin hieman ollut suustaan hankala. Itse kävin selässä ekaa kertaa sunnuntaina ja tein ihan vaan kevyttä jumppaa ja heppa oli pätkittäin todella hyvä.

Maanantaina sain Jussin tulemaan tallille ja päätin rohkaista itseni hyppäämään. Olen viimeksi ylittänyt edes ristikon varmaan lähemmäs vuosi sitten ja puomejakin mennyt viimeisen puolen vuoden aikana ehkä kerran, sillä Olli on hoitanut tämän puolen.

Verkkasin ihan rauhassa heppaa ja estesatula oli jopa yllätävän mukava. Verkan jälkeen tulin todella miniä ristikkoa aluksi ravista. Heppa oli vähän hämillään, että mitä toi muija meinaa, haluaako se oikeasti mennä yli, joten kaksi kertaa "hypättiin" lähes paikaltaan. Sen jälkeen otin laukan ja yritin ylittää ristikkoa. Ei olisi varmaan paljon enempää voinut nolottaa, sillä olo oli kuin perunasäkki, joka ei ole koskaan istunut hevosen selässä.


Keräsin kuitenkin rohkeutta ja nostettiin este pystyksi. Pikkuhiljaa alkoi vähän rytmiä löytyä ja heppakin alkoi herämään, että nyt tosissaan mennään edes maahankaivettuja esteitä. Nostettiin vielä hieman n. 60-65 cm, joka on mulle jo jättimäinen, koska en tosiaankaan ole juurikaan 10v hypännyt. Lopulta homma alkoi jo ihan sujua, paikat näin ihan itse ja en enää heilunut siellä selässä, joten päätin lopettaa kun oltiin tultu muutama hyvä hyppy. Verkkailin vielä ja lopetin sen jälkeen. Nyt päätin ottaa tavotteeksi, että yritän mennä jotain esteitä edes kerran kuussa, jotta se ei olisi aluksi ihan noin hankalaa. Hyppääminen ei kuitenkaan ole ollenkaan mun juttu ja Olli saa kyllä jatkossakin hoitaa sen puolen :D

Kuvia ei nyt montaa ole, koska Jussi ei ollut tarkentanut ennen kuvaamista ja kaikki lähes oli suhmuraisia :D Mutta jotain todistuaaineistoa, että edes jotain ylitettiin.

Eilen Kalle oli vapaalla ja tänään suuntasin jälleen tallille. Tosin vapaaksi jäi tämäkin päivä sillä heppa ei onnu, mutta aristaa toista takasta, joten en halunnut sitä sen enempää kiusata. Seurailin maneesissa ja ulkona jonkin verran sen liikkumista ja se ei astu kunnolla kannalle ja liikku mieluummin maneesissa tai nurmella, mutta isommalla hiekalla ei mielellään. Eniten aristamisen huomaan kun kääntää hevosta juuri tämän takajalan kautta eli että se on sisäjalka niin heppa astuu huonosti.


Epäilen, että arkominen johtuu kaviosta, sillä jalka ei ole mistään lämmin tai turvonnut. Lisäksi märkä pelto on pehmittänyt anturat ja Kallella ei juurikaan kantaa ole, jonka takia anturat ottaa maahan. Viime maanantaina heppa oli samallalailla varsinkin tiellä arkonut ja kun oli kuivassa tarhassa päivän ei ongelmaa enää ollut. Soitinkin heti kengittäjälle, joka tulee viikon päästä ja hepalle laitetaan taakse pohjalliset ja jotain mömmöä vielä väliin. Kalle saa nyt olla hetken tarhassa, joten katsotaan vaikuttaisiko se, kun ei seiso kura pellolla koko aikaa. Toivottavasti ongelma olisi näin pieni. Nyt mennään kuitenkin sen mukaan miltä heppa vaikuttaa.
Heppa on tällä hetkellä aika kivassa kunnossa. Tosin harja meni vähän lyhkäseks, kun yritin leikata sen samalla kun poni söi :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti