maanantai 27. heinäkuuta 2015

Pienen saikun jälkeistä jumppailua!


kivaa kun  laitumella on märkää....

Kalle on nyt siis ollut tiistaita asti pienellä sairaslomalla. Keskiviikkona menin tallille aikomuksena ratsastaa, mutta kääntäessäni hevosta pesupaikalle heppa ei pystynyt astumaan kunnolla vasemmalla takajalalla, joten hommat jäi siihen. Käytiin maneesissa pyörähtämässä liinan kanssa jotta näen miten heppa liikkui. Periaatteessa puhdas mutta pientä arkomista ja heppa ei selvästikkään halunnut liikkua, joten lähdettiin takaisin talliin. Kaviosta ja jalasta ei mitään löytynyt. Soitin kuitenkin kengittäjälle, koska heppa on ollut outo viime kengityksen jälkeen. Kengittäjä lupasi tulla nyt tulevana torstaina ja laittaa pohjalliset ja täytettä kavioon.Torstaina heppa ei enää niin paljoa arkonut, mutta kavio oli lämmin. Soitin uudelleen kengittäjälle ja todettiin, että heppa saa lomailla tarhassa, varsinkin jos näyttää kipeältä. Loppuviikkoon heppa voi selvästi paremmin ja lauantaina se oli jo ihan oma itsensä ja kaviossa ei ainakaan nyt vaikuta olevan ongelmaa. Olen kylmännyt kaviota päivittäin siitä huolimatta.


Eilen Olli kävi kevyesti keventelemässä ja itse katsoin miten heppa liikkui. Alkuun se oli hieman jäykkä, mikä ei ole ihme lähes viikon seisomisesta vesisateessa ja tuulessa tarhassa. Loppuakohden heppa kuitenkin vertyi ja täysin puhdas se oli koko ajan.


Tänään jatkoin jumppailua ja heppa kulki ihan ok. Vähän se oli vielä lomafiiliksellä, enkä siltä juurikaan mitään vaatinut, koska on nyt kuitenkin liikkunut niin vähän. Hieman se oli aluksi jäykkä, mutta vertyi ihan kivasti. Menin vain isoja uria, enkä mitään voltteja tai tiukkoja käännöksiä, vaikka heppa olikin normaali. Koko ratsastus kuljettiin matalassa ja avoimessa muodossa, eikä sen suurempia heppaselta vaadittu. Jatketaan nyt keskiviikkoon asti hieman kevyemmällä seuraillen ja torstaina kun kengittäjä on käynyt, päästään toivottavasti taas kunnolla treenaamaan.
Kaikki kuvat ja videot tältä päivältä. Kiitos Asta kuvista ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti