tiistai 3. marraskuuta 2015

Kuulumisia!

Heippistä taas. Nyt olis tarkotus ihan normikuulumisia teille kertoa. Muuten harmitti ihan hirveästi viime kouluvalmennuksen jälkeen ja torstaina huomasin, että satulan toppaukset ovat sen verran painuneet, että satula hiukankin liian eteen satuloituna koskee välillä säkään, jonka takia ihan pieneltä alueelta oli karva ihan hiukan kulunut. Ei siis ihme, että hevonen oli hankala. Meidän satulassa on vaihdettava etukaari ja etukaaren suojana oleva tarra, joka on alempana, mitä säkätila muuten, oli hieman ottanut jossain välissä kiinni. Pitääkin varmaan tässä jossain vaiheessa lähettää satula topattavaksi. Nyt kokeilin laittaa meidän romaaniin eteen lisäpalat, sillä satula on muutenkin aavistuksen leveä, mutta kapeampi kaari helposti puristaisi sitten taas, joten tällä mennään.
Vanhoja kuvia kuvittamaan muuten niin tekstipainotteista postausta.

Torstaina kävin vähän jumppailemassa ja laitoin satulan hiukan taaksemmas, jolloin se oli parempi. Päätin silti lisätä sinne eteen ne palat, sillä satula istuu näin todella hyvin. Heppa olikin torstaina paljon parempi, mitä se oli tiistaina, eikä kiukutellut oikeastaan ollenkaan. Perjantaina kävin vielä hoitamassa aamutallin, mutta heppa sai vapaata. Itse lähdin lauantaina laivalle ja Ollin piti mennä Kallella sunnuntaina, mutta oli tullut kuumeeseen, joten heppa vietti vapaan viikonlopun.

Eilen maanantaina olikin sitten taas aika hevosen joutua töihin. Jo maneesiin mentäessä hevonen käveli erittäin innokkaasti, kun yleensä se maneesiin mentäessa on lähes perässä vedettävää mallia. Olinkin päättänyt sen pitkästä aikaa päästä irti maneesiin. Heppa on ollut todella rauhallinen irtona ja olenkin ollut huolissaan kun se on ollut liian "rauhallinen". No onneksi sain huomata, että hepalla ei ennen ole luultavasti ollut turhaa energiaa, sillä eilen se kyllä meni ihan tuhatta ja sataa ja riemuissaan pukitteli. Hepalla oli todellakin hauskaa, mutta silti se kuunteli koko ajan hyvin. Kun se oli juossut tarpeeksi ja tuli luokse pyynnöstä, heitin satulan ja suitset ja hyppäsin selkään.

Kalle oli todella kiva. Se oli irtonainen ja innokas. Se painoin menemään hienoa ravia kuin mikäkin höyryveturi. Itse nautin vaan kyydistä kun heppa oli niin ihanan innokas. Laukassa se jopa tuntui, että olisi saattanut villiintyä, mutta oli kuitenkin kiltisti. En mennyt kuin hetken ihan vaan testiksi. Satula tuntui näin todella hyvälle ja heppa liikkui tosi mielellään. En muista milloin se olisi maneesissa ollut noin innoissaan ja liikkunut noin helpolla ja irtonaisesti. Olen kyllä huomannut, että Kallelle toimii se, että ekaksi mennään suht rankasti ja sen jälkeen saa kevyen jakson, jossa muutamiakin vapaita.
Vielä yksi video hepan ralliteluista. Onneksi se ei ratsastaessa ihan näin pukittele :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti