tiistai 17. marraskuuta 2015

Esteitä ja muuta treeniä!

Heppa pääsi loppuviikolla muutaman viikon tauon jälkeen jälleen hyppäämään. Olli oli siis Juhon valmennuksessa pojan kanssa. Odotin jo alkuun ehkä hieman villiä ja turhan innokasta heppaa, sillä pidempi hyppy tauko ja liian monet koulujumppailut takana, joten heppa teki varmasti mielellään muuta. Heti alkuverkoissa heppa taisi tajuta, että tänään hypätään. Olli sanoinkin että tästä taitaa tulla aika vauhdikasta, sillä hevonen painoi menemään kauhealla energialla.


Verryttelyjen jälkeen ne aloittivat linjalla, jossa aluksi kolme laukkapuomia- kolme laukkaa- kavaletti- 3 laukkaa- okseri. Ekoilla kerroilla okserille tultaessa heppa teki hypyssä sivupotkun samalla ja lähti vähän vauhdikkaasti esteen jälkeen. Ne tulivat aika monta kertaa tämän linjan ja lopulta hevonen malttoi jo hieman paremmin keskittyä. Sen jälkeen tulivat linjaa joka oli lävistäjällä, niin että tuli aika jyrkkä käännös ja esteet lähellä seinää, esteiden välissä 3 laukkaa. Väli oli tarkoituksella aika ahdas. Kuitenkin Olli ja Kalle mahtuivat väliin, vaikka tiukkaa tekikin.Sitten oli vielä toinen kaareva linja, tiukalla kaarella ja väliin oisko ollu 5 tai 6 laukkaa, jälleen ahtaalla välillä. Tämäkin tuli ihan ok, tosin tiukkaa meinasin väli tehdä. Lopuksi tulivat vielä rataa. Loppuun päin mentäessä heppa selvästi parani ja jaksoi paremmin keskittyä. Suurimmaksi osaksi hyppytauko näkyy hevosen hypyn tekniikassa. Se ponnistaa kovaa mutta varsinkin pienillä esteillä se ei nosta niin paljon jalkoja. Se tekee siis aina ison hypyn, mikä tuotti välillä vaikeuksiä mahtua väleihin.

Valmennuksen jälkeen heppa oli edelleen ihan menossa ja painoi innoissaa ympäri maneesia. Sen ilme estevalkassa oli koko ajan niin iloinen, että se mielentila kun saataisiin vielä koulutreeneihin.

Perjantai kävin kevyesti jumppailemassa hepan ja se oli todella kivalla ja energisella tuulella koko ajan.

Lauantaina Olli oli tehnyt kunnon kankitreenin pojan kanssa, ja alkuun se oli ollut kuulema todella vihainen kun oli joutunut oikeen kunnolla töihin. Se oli potkinut sivulle ja pelleillyt, kun kankien kanssa joutui olemaan heti ryhdissä. Olivat tehneet vastalaukkoja ja muita ja heppa oli kyllä sitten alkanut toimimaan ja oli tehnyt hyviä pätkiä.

Sunnuntaina Olli ja Kalle hyppäsivät hieman isompaa. Alkuun Olli verkkasi kunnolla hepan. Verkan jälkeen oli kasikolla puomit, molemmissa ympyröiden päissä ja keskellä oli kavaletti. Heppa teki nämä hyvin ja laukatkin alkaa jo vaihtumaan helpolla. Sen jälkeen tulivat ihan yksittäisiä ja samaa suoraa linjaa mitä viimeksikin, mutta väliä hieman pidennettiin, jotte se oli sujuva. Lopulta pienimmät esteet olivat 110 ja isoimmat reilu 125. Heppa oli ihan innoissaan ja kuulema aika vahva. Kertaakaan se ei epäröinyt vaan painoi menemään silmät kiiluen kohti esteitä. Sunnuntaina hyppyjen tekniikkakin oli huomattavasti parempaa.


Hyppyjen jälkeen loppuverkoissa heppa oli jälleen ihan innoissaan menossa ja selvästi tyytyväinen. Heppa tuntui välillä tarvitsevan, että pääsi hyppäämään kunnon esteitä, se oli jotenkin niin rentounut. Eilen vielä kun menin sen kanssa jumppaillen, se oli jo satulaa laittaessa niin rauhallinen ja paljon rentoutuneempi. Ratsastaessakin se oli eilen todella kiva kun tehtiin vähän palauttavaa treeniä pojan kanssa. Tänään heppa saa vapaan, voi olla että käydään maneesissa tekemässä vähän maastakäsin töitä.

Suunniteltiin vaihtavamme hepalle esteille kuolaimen kun se on ollut vähän vahva ja muutenkin Kallelle sopii se, että kuolain aina sillon tällöin vaihtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti