keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Kallen varusteet!
 

Ajattelin nyt kertoa vähän Kallen varusteista ja mitä kaikkea kallella on.
Aluksi ratsastuksessa käytettävät varusteet.
Aloitetaan lähes tärkeimmästä, elikkäs satulasta. Meillä on albionin koulusatula, väriltään ihan tummanruskeä (lähes musta). Luulinkin aluksi satulaa mustaksi, mutta ollaan nyt huomattu sen olevan ruskea:). Satulavyönä on vanha oiskohan kiefferin musta kouluvyö. Meille on tulossa uusi eric le tixerantin vyö, kun se vaan postista joskus saapuu:) Käytän satulan alla aina karvaromaania.

Satulahuopia meillä on muutamia suosikkeja. Ylhäällä kuvassa Kallen ensimmäinen minun ostama horzen tollanen peruskouluhuopa. Lisäksi yksi sininen eskadronin huopa (taitaa olla yleismalli, koska pikkusen lyhyt), jossa ruskeat kantit (saatiin tämä huopa Astalta). Sekä minun suosikki huopa tällä hetkellä b-vertigon sininen kouluhuopa kanssa ruskehtavilla kanteilla. Tästäkään ei ole kuvaa.  Muutama vanhakin huopa meillä on jotka tulivat mukana, punanen, johon samanlainen ratsastusfleece loimi, vihreä eskadroni ja ruskea,paksu w-profilen huopa ja vielä yksi musta vähän samettipintainen huopa.
Näyttää kuvassa paljon harmaammalta, mitä oikeasti on

Suitsina meillä on ihan globuksen perus mustat suitset. Ostin vaan sillon kun Kalle tuli ja tarkoitus on ostaa paremmat suitset myöhemmin ihan tummanruskeana. En vain ole vielä mieluisia löytänyt. Niskantakana meillä on myös lampaankarva pehmuste, koska hevonen on aika herkkä jos joku karva on väärään suuntaan, niin tämän kanssa ei ole ollut ongelmia:) Kuvassa myös edelliseen huopaan sopiva huppu. Kuolaimina käytetään baucher kuolainta nivelenä ja tällä on toiminut erittäin hyvin. Otsapanta ollaan suitsiin vaihdettu. Käytössä siis tollanen aika perus timantti otsapanta, jossa kirkkaita ja sinisiä kiviä. Ohjat on kumiohjat. Alla vielä meidän ruskeat varasuitset, jotka tulivat Kallen mukana.
Jalassa ratsastaessa Kallella on yleensä joko suoja joka jalassa tai pintelit. Hokkiaikana myös bootsit edessä.
Koulusuojina meillä teknan koulusuojat, jotka on vielä hiukan jäykät ja yritän vähän säästellä niitä. Suojina meillä on eskadronin kenttäsuojat ja taakse ihan tavalliset eskadronin matalat hivutussuojat. (Niistä vähän huono kuva). Kuljetussuojina meillä on vielä käyttämättömät eskardnonin suojat, joissa 3 leveää tarraa ja alhaalla vahvike. Meillä on myös 3 bootsit. Uusimpana hieman pienet dalmarin botsit, geran ruskea muotoillut ja bussen risaset mustat, jotka tossa pintelikuvassa näkyvätkin.
Lisäksi hypätessä Kallella on rintaremmimartingaali, josta ei ollut yhtään kunnon kuvaa. Tässä nyt kuitenkin jonkilainen kuva.

Sitten muihin kuin ratsastusvarusteisiin. Aluksi tulee Kallen loimet. Aloitetaan ulkoloimista.
Kallen 100g sadeloimi/toppaloimi thermo master (vasen ylhäällä), tähän loimeen myös kaulakappale.
Fleecevuorellinen sadeloimi (oikea ylhäällä)
Ötökkäloimi kesällä, koska laihtuu muutenkin kun stressaa ötököitä (vasen alhaalla)
Vuoreton sadeloimi maastokuvioinen (oikea alhaalla). Tähän loimeen saa kiinni myös vuoren, joita meillä on kaksi noin 100g ja 300g. Tämä loimi toimii aikalailla varaloimena. Lisäksi meillä on harmaa eskadronin toppis n.300g ja tilasin juuri uusen 400g kaulakappaleellisen eskardronin toppaloimen, jota ei vielä ole tullut.
Seuraavaksi sitten sisätoppikset ja muut talliloimet
Tämä kuvassa oleva sisätoppis on kallella useimmiten päällä. Se on noin 100g ja on aika ohut. Sopii muuten Kallen päälle tosi hyvin, eikä hinkkaa yhtään. Lisäksi meillä on vähän kestävämpi 300g sisätoppis, josta kylläkin hieman mennyt täytteet kasaan, joten ei vastaa ihan enää niin paksua. Se on siniruudullinen ja sopii myös Kallelle erittäin hyvin. Tämä paksumpi loimi on niihin vähän kylmempii keleihin.

Sitten vielä viimeiseksi kuivatusloimet:
Ylhäällä vasemalla horzen vähän paksumpi fleece
Ylhäällä oikealla liukaspintainen, fleecevuorellinen kuivatus/talliloimi
Keskellä vasemmalla villainen korkeakauluksinen loimi
Keskellä oikealla Bucakasen cooleri
Alhaalla vasemmalla hööksin fleece ja ihana tähti fleece filtti
Alhaalla oikealla b-vertigon villainen filtti
Siinä kaiketi nyt tärkeimmät varusteet. Toki meillä on jos minkä näköstä purnukkaa, gramaanit, juoksutusjuttuja ym. Mutta en nyt kaikkea ihan pientäkin juttua viitsi tähän laittaa.
Mitäs piditte?

2 kommenttia: