keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Mahavaivojako?

Kuulumisia taas välillä. Viime viikolla mentiin pojan kanssa mielenvirkistykseksi vähän puomeja ja ristikoita. Olin kyllä itse taas niin hukassa ja kauhea jännitys pienien ristikkojen ylityksistä. Puomit vielä sujuvat ihan hyvin, eikä sen suurempia ongelmia pienellä esteilläkään, mutta sitä tuntee itsensä ihan alottelijaksi kun pienikin este laitetaan eteen. Huomasi kuitenkin miten innoissan heppa oli ja veti oikeen kohti esteitä, vaikka niitä ei oltu menossa. Eihän Kalle niistä nyt saanut sellasta intoa irti, mitä se Ollin kanssa hypätessä, mutta tehtiin ainakin jotain kivaa vähän löysällä nutturalla.

Tällä viikolla saatiinkin Olli takaisin hepan selkään. Olli meni maanantaina sen kanssa koulua ja kerroinkin ongelmia, eli hevonen on ollut vähän känkkäränkkä. Ravi on kulkenut kivasti ja irtonaisesti, mutta etenkin laukannostot ovat olleet vaikeita. Varsinkin ekat nostot, sen jälkeen ongelmat ovat huomattavasti vähenneet. Hevonen on ollut myös kiukkunen satuloidessa ja vatsan alta hieman normaalia herkempi. Ajattelin mahdollisuutta, että se johtuu omasta ratsastuksesta ja siitä. että hevosella on ollut virtaa eikä ole päässyt tekemään sen mielestä niin kivoja juttuja.

Tässä kuitenkin muutamia päiviä hevosta seurattuani, epäilen yhä enemmän vatsavaivoja. Kalle on todella herkkä mahastaan ja reagoi muutoksiin usein aika vahvasti. Meillä noin pari viikkoa sitten loppui marstall mash ja samalla lisäsin 1dl soijaa, sekä sinkki-kuparia. Ongelmat alkoivat muutama päivä näiden jälkeen. Otinkin nyt soijan pois, sillä sen kanssa oli viimeksikin ongelmia, eikä sitä enää hevoselle tule. Lisäksi heti kun pääsen Turkuun haen marstall mashiä, sillä näin heppa oli todella hyvän tuulinen ja vaikutti voivan hyvin. Katsotaan nyt muutamia päiviä, miltä heppa alkaa vaikuttamaan. Tosin heppa on usein juuri tähän aikaa todella hankala ja nyt ongelmat ovat olleet todella pieniä, ihan muutaman askeleen verran aina ratsastuksen alkupuolella.

Eilen Kalle ja Olli oli kouluvalmennuksessa ja heppa liikkui hyvin. Pieniä erimielisyyksiä oli muutamissa kohdissa, mutta tosin ne tehtävätä olivat hevoselle aika vaikeita ja pienetkin vatsavaivat luultavasti pahentavat jo ennestään vaikeita asioita. Pääasiassa heppa kuitenkin liikkui todella kivasti.Videolla koko valmennus. Kaikki pätkät siis vaan lykätty putkeen.

Tänään käytiin vähän maastakäsin maastokävelyllä ja heppa toimi todella kivasti ja nautti selkeästi. Syötiin vähän ruohoa matkalla ja mentiin vaan ihan rennosti. Kävelyn jälkeen käytiin maneesissa hiukan juoksemassa. Juoksutin pojan ilman mitään sivuohjia ja heppa toimi todella kivasti, eikä kiukutellut pätkääkään. Viime juoksusutuksessa kun ongelmat alkoivat heppa oli todella vaikeana laukannostoissa, nyt ei mitään. Loppuun tehtiin vielä vähän vapaana maastakäsin juttuja ja heppa toimi todella hyvin. Huomenna olisikin sitten Olli ja Kallen estevalmennus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti