keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kuulumisia!

Laittelempa nyt teille vähän kuulumisia viime päivien ratsasteluista. Perjantaina tein aamutallin ja ratsastin Kallen aamulla jo 8 aikoihin. Ei tehty mitään kovinkaan rankkaa treenia, vaan enemmänkin rennosti mentiin. Laitoin muutaman puomin ravipuomeiksi niin että tulin kasikkoa ja 4 ravipuomia oli aina keskimmäisenä. Kalle oli ihan ok, mutta jonkun verran meni etenkin oikealle, että sain sisäpohkeen läpi, eikä hevonen kaatunut sisälavalle. Otettiin vielä reipasta laukkaa ympäri maneesia, ilman sen suurempaa kokoamista tai muuta, siis ihan rennosti vaan.

Lauantaina Tiina meni Kallella. Tekivät aika perusjuttuja ja jonkin verran ravi-laukka-ravi siirtymisiä, koska Kalle helposti siirtyy raviin jos ei ole valmiina ja muutenkin raviin siirtymät eivät ole kovinkaan kauniita. Kalle oli aluksi vähän tahmean oloinen, mutta kun Tiina alkoi ratsastamaan kunnolla ja vaati hevoselta enemmän, näytti se jo ihan kivalta:)

Sunnuntaina Kalle sai vapaata. Käytiin porukalla vaan kattomassa poikaa laitumella kun tultiin Kustavista Peterzeniltä käymästä. Kalle oli todella kiltisti ja nautti huomiosta kun 10 ihmistä silitteli sitä. Jännitin vähän miten se reagoi noin suureen määrään ihmisiä, mutta heppa taisi vaan nauttia huomiosta.

Maanantaina ratsastin jälleen sileällä jumppaillen. Heppa joutui aika paljon ratsastamaan, että sain sen läpi pohkeista ja kuuntelemaan kunnolla. Taivuttelin aika paljon ja teinkin muutamia avoja ja sulkuja, jotta heppa joutuisi enemmän töihin. Heppa oli kyllä muuten todella kiva ratsastaa kun sain sen pohkeistakin läpi. Laukassa otin aika paljon siirtymiä ja yritettiin vähän suoraan laukkaamistakin, joka meni muutaman kerran ihan ok. Loppuverkat vielä eteen-alas ja loppukäynnit maastakäsin.

Eilen tehtiin kunnon koulutuuppaus ja tehtiin eri ratojen osia ja keskityttiin suoruuteen. Verkkailin hevosta aika normaalisti, mutta laukassa heppa kävi jotenkin aika kuumana. Verrytelyjen jälkeen tultiin ravissa pituushalkasijalle, jossa keskellä pysähdys-> paikallaan hetki-> takaisin raviin, josta jatkettiin vuorotellen erisuuntiin ja aina s tai r 10m voltit. Kun oltiin tultu muutama kerta tultiin aina tämän jälkeen lävistäjä vähän isommassa ravissa. Kallella ei ole helpolla juurikaan yliastuntaa ja se on yllätävän vaikea saada takaa aktiiviseksi ja menemään suurempaa ravia.
Tehtävä onnistui ihan keskinkertasesti ja heppa seisoi suurimman osan ajasta aika hyvin paikallaa, sillä Kalle lähtee todella todella helposti peruuttamaan, jos hiukankin ottaa edestä. Siirtymät oli aika hyviä ja raviinkin hevonen siirtyi hyvin.

Ravitehtävän jälkeen tehtiin laukassa niin, että aluksi L laukka, josta suoraan aina niin kauan, että tultiin r tai s, jossa sama 10m voltti ja c ravi. Vasemmalle ihan ok, oikealle voltti hieman hankala. Tämän jälkeen tehtävään lisättiin vielä se meidän suurin kompastuskivi, eli laukkaaminen lävistäjällä, ilman että siirrytään melkein alussa raviin ja ilman vaihtoa. Yleensä ei edes päästä suoraan laukkaamaan. Tehtävä oli meille haastava, mutta heppa laukkasi hyvin suoraa uraa ja kyllä me sitten pitkään laukattua päästiin lävistäjäkin laukassa ja muutama askel vastalaukkaakin. Heppa tosin kuumui ja jännityi jonkin verran, sillä jouduin aika paljon punkemaan ja käyttämään vahvaa pohjetta, jotta se laukkasi loppuun asti. Lopulta kuitenkin se sujui jo keskiverrosti, johon lopetettiin, koska heppa alkoi selvästi väsähtää.

Vielä loppuverkat kunnolla eteen-alas ja sainkin aika vapain ohjin ravata. Hepalle tuli pitkästä aikaa oikein kunnon hiki, vaikka ei edes kauheen kuuma ole. Tallissa heppa pääsi syömään, mutta sitä ennen heppa suihkuuun ja jalkojen pesuun. jonka jälkeen iltaruuille. Siivosin vielä tarhan ja vein vedet ja lähdin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti