tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kuulumisia!

Perjantaina hoidin aamutallin, mutta Kalle sai vapaata, sillä oli tehnyt 4 päivää ennen töitä ja oli kuitenkin lämmintä niin  heppa oli ollut välillä vähän väsähtäneen olonen. Lauantaina ratsastin pojan aika kevyesti läpi, sillä oli vähän kiire. Meille tuli vielä tuparivieraita, jotka ei sillon viimeksi päässyt kun asuivat äkäslompolossa ja tuli nyt takaisin, joten tulivat kylään. Heppa oli vissiin aavistanut, että mulla on kiire ja vuorannut itsensä aika kuraseksi.

Ratsastaessa verkkasin ja jumppasin hevosen kevyesti. Se oli itseasiassa aika hyvä, joten ratsastuksen sain aika pikasesti valmiiksi.
Sunnuntaina Kalle sai myös vapaata, sillä olin Suvin kanssa yleisurheilukisoissa ja ihan aamulla tuparien takia en viitsinyt tallille lähteä. Heppa sai siis kevyen viikonlopun. Olenkin yrittänyt pitää aina vähän rankemman muutaman päivän ja sen jälkeen muutaman kevyen päivän, sillä hevonen on näin toiminut parhaiten ja pysynyt sopivan pirteä, mutta ei kuitenkaan lentoon lähdössä.

Maanantai liikutin hepan hieman rankemmin. Jouduin tekemään aika paljon töitä, sillä hevonen oli edestä aika epätasanen, eikä myödännyt kunnolla niskastaan. Samalla kun sain takajalkoja enemmän alle, niin heppa tuli huomattavasti tasaisemmaksi. Lopulta heppa oli kiva ravissa ja myötäsi, sekä liikkui hyvin eteen. Laukkaa otin sen jälkeen, jossa työstin myös hevosta kauan. Aloitin kerrankin oikeassa kierroksessa laukan. Hetken päästä heppa rentoutui aika hyvin, joten otin ympyrällä paljon siirtymiä, ja muutama raviin siirtymäkin oli jo lopulta ihan ok, eikä kilpavetoa tai altajuoksemista. Vasemmalle hevonen oli jostain syystä taas niskasta vähän jännitynyt, jota se on nyt jo hetken ollut. Se on ihan ok, mutta haluaisin sen paremmin pyöreäksi. Vasemmalle otin ihan peruslaukkaa ja aina välillä siirtymiä. Lopulta se oli vasemmassakin ihan ok, tosin se väsähti aika paljon, sillä oli kuuma ja laukkaatiin kauan.

Laukkojen jälkeen otin vielä hetken loppuraveja ja sen jälkeen käynnit. Tallissa hepalla oli kauhea jano ja se meni heti piehtaroimaan. Heppa pääsi vielä pesun jälkeen pikkutarhaan. Pikkutarhan viereen oli tuotu sellasia lannotesäkkejä ja ihmettelin miks hevonen ei reagoinut siihen. Noo kyllähän se ne huomasi ja sai kauhean sätkyn. Laukkasi pikkutarhaa ja oli ihan kauhuissaan kun ei päässyt pois. Lopulta se kuitenkin rauhottui ja malttoi syödä. Hain sen kuitenkin kohta jo sisälle iltaruuille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti