tiistai 24. kesäkuuta 2014

Juhannuskuvia ja hepalla lähes lepoviikko.

Viime viikko oli Kallelle todella kevyt, sillä se oli edellisellä viikolla aika naatin olonen. Maanantaina ja tiistaina heppa sai vapaata osittain omista kiireistä johtuen, sillä olin töissä ja sen jälkeen oli molempina päivinä Suvilla kisat. Keskiviikkona jumppailin hevosta kevyesti ja torstaina käytiin illalla myöhemmin maastossa kävelemässä. Heppa oli kyllä sitä mieltä ettei ole enää töihin lähdössä torstaina ja kun menin pihalla selkään, ei se meinannut millään lähteä pihasta. Hyppi ja pomppi ja vastusteli lähtöä. Jouduinkin ottamaan ohjat käteen ja ratsastamaan aika vahvasti aina maneesin ohi asti, kunnes heppa jälleen kerran alkoi kulkemaan rennommin. Toi kotipihalta lähtö on aina jotenkin vaikeaa. Hepasta myöhemminkin huomasi että oli ollut kevyttä viikkoa, sillä se oli vähän jännitynyt ja kyttäsi kaikkea. Käveltiin mäkiä edestakaisin ja hetken päästä heppa rentoutui ja oli loppumatkan kiva.

Perjantai jumppailin hevosen vielä kevyesti, enkä vaatinut juuri mitään. Suvi ja Merkku oli Aatulla ja Kotkalla samaan aikaan maneesiin, joka on ihan hyvää treeniä mennä niiden kanssa samaan aikaa, sillä useimmiten menen yksin. Kalle oli todella kiltisti, eikä ottanut kipinää mistään, vaikka Suvikin komensi Kotkaa välillä ja lisäksi Merkku laukkasi aika reippaasti ympäri maneesia. Hieno heppa siis!

Lauantaina Kalle sai vapaata jälleen, sillä aamu meni vähän pitkäksi eilisestä juhannuksen juhlinnasta ja lähdettiin pelaamaan klo 15 frisbeegolffia, jossa oli ruuhkaa ja oltiinkin vasta hiukan ennen klo 18 takaisin. Tein uuden enkan oiskohan ollut +26. Käytiin äitillä ja iskällä syömässä ja sen jälkeen Suvin kanssa treeneissä, josta vielä vähän frisbeetä heittämään ja Tiialle ja Terolle paistamaan muurinpohjalettuja.

Sunnuntaina tehtiin Kallen kanssa sitten jo vähän enemmän treeniä ja heppa oli kyllä aika lomalla ja energinen. Jumppailin aluksi ravissa kasikolla, jossa heppa oli vielä aika hyvä. Sen jälkeen aloin työstämään ympyrällä taivuttelemalla ja väistämällä ulos ja sisään. Heppa ei millään halunnut päästää oikeaa pohjetta läpi. Työstin kauan, että sain hevosen suoraksi ja reagoimaan oikeaan pohkeeseen. Tahtojen taistelun jälkeen heppa päästi läpi ja suoristui, samalla päällä pelaaminen loppui ja hevonen tuli pyöreään kivaan muotoon. Vasemman laukan nostossakin se kiukutteli ennen suoristumista ja oli hankala, kun sain sen kunnolla läpi muuttui heppa huomattavasti helpommaksi, eikä sitä ketuttanut joka apu jonka annoin. Oikealle tilanne oli helpompi, kun olin saanut pohkeet vasemmalle läpi. Otin vielä laukkatyön jälkeen loppuravit, jossa heppa oli ihan super. Se oli pyöreä ja liikkui kivasti ja rennosti eteenpäin.

Hepasta huomasi että sillä on ollut kevyt viikko, eikä oikeen halunnut tehdä taas kunnolla töitä, mutta lopulta taipui ja teki todella kivasti. Tarttisi joka kerta vaan ratsastaa se kunnolla läpi. Muuten tuntui, että kevyt viikko oli tehnyt terää, sillä hevonen ei ollut yhtään nuutuneen oloinen vaan oli sopivasti energinen. Treenejä jatkataan nyt tiiistaihin-keskiviikkoon, jonka jälkeen lähden kiekkokarnevaaleille kouluttajaksi torstaita-sunnuntaihin ja Tiina toivottavasti hoitaa sillä välin hepan:)

Sitten niitä juhannuskuvia!
Kawalla on muuten jalka kipeä. En tiedä yhtään missä vaiheessa sille on jotain käyny, eikä se tunnu mitenkään kummaliselta, mutta kävelee hiukan huonosti. Tullu varmaan jotain kun hypännyt sohvalta tai jostain. Toivottavasti menee ohi, jos ei muutamassa päivässä niin pitää varmaa eläinlääkärissä käydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti