torstai 5. kesäkuuta 2014

Hyppelyä!!

Saatte nyt heti tänäänkin postausta. Päätin tänään uudelleen vähän hypätä Kallella ja kokeilla olisikojan se normaalimpi, mitä edellispäivänä oli. Laitoin hepan kuntoon ja otin kokeiluun uudet kuolaimet. Kalle sai esteille baby-pelhamit kahdilla ohjilla. Pääasiassa menin ihan pelkällä normilla ohjalla, mutta jos tarvetta otan alemmasta kanssa, tosin se taisi roikkua koko ratsastuksen ajan.
Hyppelyiden jälkeen, turparemmi auki ja on vähän muokkautumaton:D
Kävelytin hevosta ja samalla laitoin muutaman puomin ja kaksi ristikkoa ympyrän molemmille sivuille. Ravailin hevosen kanssa ja se oli ihan normaalin innostuneen oloinen. Ravailin muutaman kerran puomia yli, niin että se oli kasikon keskellä. Sen jälkeen tulin molempia ristikoita ravissa. Heppa ei mennyt ekalla kerralla millään mini ristikon yli, joten käänsin sen uudestaan ristikolle ja heppa meni nyt ihan hyvin. Sillä on tosi usein tapana kytätä ekalle kertaa estettä joskus jopa puomia, sen jälkeen se ei kyttää mitään uusia esteitä kuitenkaan. Hassu heppa! Tulin ravissa aika hitaasti tarkoituksella, jotta hevonen joutuu edes hieman hyppäämään näin pienelle ja lisäksi, että se ei vaan mene vaa'asti yli.

Ravien jälkeen otin laukkaa ja tulin vielä laukassa vähän korkampaa ristikkoa. Muutamat kerrat oli kyllä aika räpellystä, sillä tulin ihan liian hitaassa laukassa, enkä ratsastanut kunnolla, mutta ihan hyvin hypyt tuli, ilman mitään sekoamista. Tultiin kuitenkin muutama kerran todella hyvin ja heppa tuli kivasti heti esteen jälkeen kiinni, eikä kuumentunut liikaa ja juossut vaan alta pois tai ruvennut riehumaan. Olin siis ihan yksin maneesissa, joten en viitsi yksin mennä isompaa, sillä jos kuitenkin sattuu jotain ja kun en ole juurikaan hypännyt kun maahankaivettuja esteitä on parempi mennä pienia, jotka kuitenkin virkistää mieltä ja itse oppii näkemään paikkaa ja jos vielä sais säädeltyä laukkaakin ni on kiva. Katotaan jos saisin jonkun joskus mukaan kun hyppään, niin vois mahdollisesti kokeilla edes hieman isompaa. Noo mutta hyvä mieli kaikinpuolin, vaikka aika räpeltämistä se multa onkin, mutta heppa kuunteli, enkä tippunut tai muuta.:)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti