torstai 5. kesäkuuta 2014

Väsynyt heppa

Eilen menin tallille ja odotinkin ehkä hieman väsähtänyttä hevosta, jota se todellakin oli. Tiistainen rankempi koulutreeni ja eilen alkanut helle, oli selvästi vienyt hevosesta vähän mehut pois. Kallesta huomaa helposti jos se on väsähtänyt, sillä se on yleensä niin energinen. Päätin käydä kevyesti jumppaamassa sen, jos se sattuisi olemaan edellisestä treenistä jumissa. Hain hepan laitumelta, josta se tulikin jo vastaan. Portilla se alkoi juomaan ja joi lähes koko ison ämpärin. Se ei ollut juonut siitä yhtään koko päivänä, koska ämpäri oli täynnä. Tallissa se joi jälleen yli puolikkaan ämpärin vettä. Hevonen oli siis todella janoinen. Yleensä se juo hyvin ulkona, mutta nyt jostain syystä se ei ollut juonut yhtään, vaikka ämpärissä oli puhdasta vettä.
Heppa sai syödä vielä lisärit ennen ratsastusta.

Laitoin hepalle estesatulan ja normit suitset, enkä mitään suojia. Itsekkin menin ilman kannuksia. Maneesissa huomasin hepan olevan todella rauhallinen. Aloin ravailemaan ja se ei oikeen jaksanut liikkui ollenkaan. Kipeältä se ei vaikuttanut vaan pelkästään väsynneeltä. Manesiissa olikin yksi ristikko keskellä, joten tulin sitä 10- 20 kertaa kasikolla, jotta sain hevosta hieman heräksille. Se alkoi liikkumaan jo paremmin, tosin mitään suurta ja normaalia kuumuamista ei tapahtunut, vaan heppa oli esteelläkin todella rauhallinen. Tulin vielä molempiin suuntiin laukassa samaa ristikkoa. Otin vielä loppuraveja hetken ja kävelytin ja takaisin talliin. Tallissakin heppa oli rauhallinen ja heti kun sain varusteet pois, joi heppa aika kauan automaattikupistakin, josta en ole sen ennen nähnyt juovan. Heppa oli jotenkin tyytyväisen oloinen tallissa, eikä nyt ollut ollenkaan sen oloinen, että haluaa ulos kavereiden kanssa. Pesin jalat ja laitoinkin sen illaksi tarhaan, joka on kokonaan varjossa. Tarhassakin se joi vielä aika paljon. Keräsin sille tarhaan vihreää ja lähdin kotiin.

Osittain väsymys johtui varmasti juomattomuudesta, sillä hevonen oli todella janoinen ja menin kuitenkin illalla vasta 6 jälkeen ja heppa ei ollut yhtään juonut ja ulkona oli vielä todella lämmintä. Onneksi heppa kuitenkin liikutuksen jälkeen vaikutti normaalilta ja oli muutenkin rennon oloinen, ei kipeän oloinen yhtään vaan juuri vähän nuukahtanut. Pitää katsoa, jospa se tänään olisi juonut paremmin, muuten pitää keksiä jotain, jotta se joisi paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti