maanantai 16. kesäkuuta 2014

Viikon kuulumisia!

Eipä mulla oikeen oo ollu mitään kirjotettavaa koko viikkona, sillä mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut. Ollaan treenailtu ihan sileällä koko viikko. Paha minä kun en ole viitsinyt lähteä maastoon, muuta kuin välillä alkukäynneille, vaikka ilmat olisi olleet iha hyvät. Myöskin hyppääminen ja puomit on jäänet tällä viikolla. Tosin sileällä olen yrittänyt tehdä vähän muutakin.

Keskiviikkona heppa vietti vapaata ja kävinkin hoitamassa pelkän iltatallin. Keskiviikko päivä meni oikeastaan kokonaan Vehmaan frisbeegolf kentän avajaisissa.
Vehmaan frisbeegof rata

Torstaina jumppailin heppaa paljon isoilla kaarilla ja hieman väistöillä ja heppa oli ihan ok. Perjantaina meillä oli hauskempi treenipäivä ilman mitään paineita. Alottelin käynnissä ja annoin hevosen kulkea ihan niin kuin se halusi. Verkkailin vielä suht isoa ravia ympäri maneesia. Ravien jälkeen otettiin laukkaa. Laukattiin vaan isoa rentoa laukkaa ympärimaneesia. Aluksi hevonen meni vain koottua laukkaa ja kestikin hetken ennen kun sain sen kunnolla laukkaamaan eteenpäin, eikä niin  koottuna. Heppa venyttikin aika kivasti eteen-alas laukassa ja selvästi nautti kovempaa laukkaamisesta ja itsekkin olin koko ajan kevyessä istunnassa. Laukkojen jälkeen vielä loppuravit hieman ylitaivutellen ja pitkät loppukäynnit. Tein perjantaina myös iltatallin.

Lauantaina heräilin aamulla jo ja lähtin kohti tallia jo ennen puolta 8. Tein aamutallit ja hepat joutuikin tarhoihin, sillä Onnin ja Ruffen ja Tompan välinen aita oli vähän matalana. Kun sain tallit tehtyä menin ratsastamaan heppasen. Verkkasin ja jumppailin lauantainakin ja heppa oli ihan ok. Tosin toivoisin sen liikkuvan ilmavammin ja isommin eteen ja reagoivan nopeammin apuihin.

Sunnuntaina kävin maastokävelylllä aluksi ja heppa oli todella kiva ja rauhallinen. Maneesissa menin hieman puomeja verkaksi. Verkkojen jälkeen otin muutaman väistön ravissa. Laukkasin hetken ympyrällä ja yritin saada rennon ja rauhassa laukkaavan hevosen, muutaman kerran kokosin hieman liikaa ja laukka tippui raville. Kun olin ottanut hetken molempiin suuntiin laukkaa, aloin menemään kasikkoa laukassa aina niin, että keskellä siirtymä raviin, muutama askel ravia ja uusiksi laukkaa toiseen suuntaan. Raviin siirtymät on edelleen huonot ja heppa juoksee niistä vähän alta pois, mutta ehkä nekin joskus onnistuvat ilman jännitymistä ja kilpavetoa. Loppuverkat vielä hieman ylitaivutellen ja pienet käynnit. Tallissa otin varusteet pois ja pesin jalat. Kävin vielä maneesissa siivoamassa jätökset ja hakemassa sinne jääneet tavarat hepan kanssa ja samalla vielä käveltiin hetki. Onnin Kohdalla saatiinkin taas vähän sätky ja sain juuri ja juuri pidettyä hevosen kiinni. Noo loppuaika rauhassa ja heppa pääsi vielä hetkeksi tarhaan samalla kun siivosin sen.

Tänään tulee luultavasti vapaata, sillä lähden illaksi Suvin kanssa Turkuun yleisurheilukisoisin ja ehkä vielä huomennakin vapaata, sillä huomennakin mennään kisoihin.
Meillä on muuten nyt sunnuntaista tiistaihin vähän ylimääräisiä koiria, sillä Zero ja Niki on meillä kun Saara ja Jontte on Puolassa. Menoa siis on ihan tarpeeksi:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti