sunnuntai 16. elokuuta 2015

esteitä ja kuulumisia!

Kalle vietti alkuviikon hieman rauhallisemmin ja maanantaina se pienten sattumusten jälkeen jäi vapalle. Tiistaina ratsastin sen aika kunnolla jumppaillen. Olen nyt valmennuksen jälkeen ratsastanut sen joka kerta kunnolla, mutta en ole vaatinut liikaa liian aikaisin. Olen tehnyt paljon siirtymisiä ja yrittänyt saada hevosen reagoimaan apuihin heti. Paljon se onkin jo terävöitynyt ja samalla takapää on tullut paljon paremmin alle, sekä heppa on selkeästi edestä parempi ja pyöreämpi ja samalla lavat ovat ylempänä. Laukassa heppa on ollut paljon parempi kun se on kunnolla takapään alla, eikä se joka pidätteestä tipu raville.
edellis lauantailta

Keskiviikkona jälleen oli vapaata ja torstaina Olli tuli hyppäämään hepalla. Hommasin Kallelle uuden estekuolaimen, koska se on välillä hieman vahva.
Tässä testailin kuolaimet kahdella ohjalla, mutta hypätessä oli vaan alamaisessa lenkissä. Heppa toimi tällä tosi kivasti.

Alkuun Olli meni normaalisti oikeastaan vapaalla ohjalla  ravia ja laukkaa kunnolla eteen, jotta heppa vertyy kunnolla. Sen jälkeen ohjat käteen ja heppaa pikkusen enemmän avuille, jonka jälkeen muutamalle ristikolle verkka hyppyjä. Heppa oli alusta asti todella innoissaan ja kulki kivasti olematta kuitenkaan hirveän vahva. Hiukan se oli saanut tulla ryhdikkäämmäksi edestä. Tajusinkin, jossain vaiheessa, että martingaali ottaa kiinni ja hevosen on vaikea nostaa päätä, joten otettiin se pois. Sen jälkeen heppa senkun parani. Muutamia ongelmia tuotti maneesissa hankalasti paistava aurinko, jolloin hevonen ei kerta kaikkiaan nähnyt estettä, jolloin muutaman kerran se oli vähän hämillään kun yhtäkkiä edessä olikin este ja hepan oli pakko kieltää.


Olli ja Kalle tuli kaarevaa linjaa, johon oisko tullut 4 laukkaa. Tulivat linjaa muutaman kertaan ja heppa hyppäsi hyvin. Mitään ihan järkyttävän isoja ei hypätty eikä kauhean paljottaa, sillä heppa oli niin kiva, että oli hyvä lopettaa kun hommat sujui. Loppuun Olli vielä ratsasti ravia hieman ja kokosi laukkaa ja Kalle oli hieno. Olli olikin todella innoissaan ja ihmeissään miten kiva Kalle poika oli. Oli ihana kuula miljoona kehua omasta hepasta ja olihan se hieno ja rento. Vaikea vaa vieläki tajuta, että mulla on ihan hieno heppa, kun kaikki ei aina ole ihan niin hyvin mennyt.

Huomasi muuten hyvin, miten paljon helpompaa pojalla oli hypätä kun sitä on kunnolla ratsastettu ja heppa on kunnolla ohjan ja pohkeen välissä.

Perjantaina menin kevyesti sen aamulla ja se oli todella innoissaan ja liikku hyvin. Mentiin vaan askellajit läpi. Käytiin myös alkuun pellolla, mutta heinä oli jo niin pitkää ettei viitsitty siellä mennä, lisäksi siellä oli hirveästi öttiäisiä. Jäniskin juoksi suoraan meidän edestä, josta Kalle otti muutamia sivuaskelia :D

Lauantaina heppa oli todella kiva. Ei tehty kauhean paljottaa. Verkkailin sen matalassa pyöreässä muodossa. Heppa oli alusta asti todella kiva. Otin muutamia siirtymisä, jossa hevosen piti taas reagoida heti. Pikkuhiljaa heppa lyheni ja tuli aika kivasti läpi. Se oli todella pyöreä ja letkeä. Laukassa tein pientä kokoamista ja muutamia vastalaukka kaaria. Vasemmalle tippui kerran raville oikeassa ei ongelmaa. Lopettelin aika nopeasti, koska heppa oli niin kiva :) Tästä on hyvä jatkaa tämän päivän valmennukseen. Kuulemiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti