sunnuntai 30. elokuuta 2015

Ei niin putkeen menneet koulukisat!

Oltiin siis eilen lauantaina vuoden tauon jälkeen taas koulukisoissa, koska heppa on ollut todella kiva ratsastaa nyt pidemmän aikaa. Olin kyllä onneksi varautunut, että kaikki ei mene niinkuin oppikirjoista, sillä hevosenani on kuitenkin Kalle, josta ei koskaan tiedä.

Menin tallille siinä 10 aikoihin ja puhdistelin varusteita ja laitoin traikkuun tavarat. Sen jälkeen hain hepan ja aloin letittämään ja harjaamaan sitä. Sen jälkeen olikin lastauksen vuoro. Kalle on nyt viimeiset kerran mennyt helpolla traikkuun, mutta ei tänään. Lastattiin sitä varmaan parikymmentäminuuttia ja heppa hyppi jatkuvasti pystyyn. Kerran se jopa polkaisi irti takakengän ja melkein kaatui, joten takajalat olivat vähän naarmuilla. Heppa kyllä selvästi vain pelleili, eikä se oikeasti pelännyt. Lopulta lukuisin pystyynhyppimisten jälkeen se käveli kiltisti koppiin, eikä kopissa olo sitten enää ollut mitenkään ongelmana.
Olli oli kisahoitajana. Tykkäsin kovasti tästä kuvasta:)

Päästiin siis vähän myöhässä liikkeelle ja oltiin vaja tunti enne omaa lähtöä paikalla. Otettiin aika pian poika pois traikusta ja se oli yllätävän rauhallinen. Kävelytettiin hetki ja heitettiin satula selkään. Heppa oli ihan rauhassa kun nousin, mutta juuri kun olin laittamassa toista jalustinta jalkaan, heppa päätti laittaa pään maahan, selän köyrylle ja lähteä kauheaa köyrypukkilaukkaa, jolloin tipuin selälleen ja pää siinä samalla löi aika kovaa kivikovaan peltoon. Pää alkoi heti särkemään, joten en uskaltanut heti nousta selkään. Otin buranaa ja suunnattiin kohti maneesia, jossa Olli kävi hetken selässä, kun alkoi tulla kiire. Lopulta nousin itse selkään, eikä mistään pelleilystä ollut tietoakaan. Ratsastin hetken siinä maneesissa ja heppa tuntui jopa kivalta. Hieman hidas pohkeelle, mutta ryhdikäs kuitenkin.


Lähdettiin kentälle verkkammaan, kun mua edellä oli enää kaksi ratsukkoa. Kentällä heppa vähän kyttäili enemmän ja ei liikkunut kunnolla selän yli. Kohta olikin jo meidän vuoro aivan liian lyhyellä verkalla, en ollut kerennyt ratsastamaan sitä läpi ja siksi en saanut hevoseen mitään otetta ja se keskittyi kaikkeen muuhun epäolennaiseen. No lähdettiin radalla ja ei keretty edes kunnolla käymään toisessa pelottavassa päässä kun lähtömerkki jo tulikin. Heppa oli pahasti pohkeen takana ja kyttäili kaikkea mahdollista, vaikka sitä ei oikeasti mikään pelottanutkaan. Noo yritin siinä sitten jotenkin taapertaa menemään. Heppa oli aivan hirveä jatkoin kuitenkin. Loivat kiemurat menivät ihan ok, tosin heppa olisi saanut liikkua elastisemmin ja energisemmin. Lisäys lävistäjällä oli huono, koska heppa vaan tuijotti vastakkaista kulmaa ja en saanut sitä menemään kunnolla sinne. Toinen lävistäjä meni ihan penkin alle, koska heppa ei suostunut menemään lähelekkään "pelottavaa" kulmaa. Sitten vielä unohdin voltinkin, koska olin niin epätoivoinen, heppa oli vaan hirveä. Laukat nousi ihan kivasti, mutta oli alitemmossa ja jälleen ei millään lävistäjistä suostuttu menemään kumpaakaan kulmaan, joten heppa jumitti jo puolessa välissä lävistäjää. Noo saatiin kuitenkin rata läpi. Ei se kyllä surkeemmin enää olisi voinut mennä.Ajattelin että saadaan joku 35%, sillä johtotulos oli siinä vaiheessa 54%, ja mitään positiivista ei radasta ollut. Noo lopputulos k.n. speciaalista oli 52,4% tolla radalla. aika kovaa kyllä harmitti, koska heppa on ollut nyt niin hyvä ja tällä kertaa radasta ei löytynyt kyllä mitään positiivista, koska en vaan pystynyt vaikuttamaan hevoseen. Olin kyllä radalla aika luovuttanut ja pääkin särki aika kovaa. Noo loppukommenteissa oli että siististi ratsastettu vaikka hevonen kovin jännitynyt. Onneksi tää ei oo meille mitään vakavaa ja hengissä kuitenkin selvittiin :) Nyt niskat on todella kipeat, sillä ne retkahti aika pahasti ja kaikki kaulan lihakset ovat aivan jumissa ja voimattomat, lisäksi lantio on jäykkä ja jumissa iskusta. Nyt tänään heppa saa kuitenkin vapaata, jotta saadaan kenkä jalkaan, voidaan treenejä jatkaa. Huomenna onkkin sitten jo kengitys, joten kuulemiin.

2 kommenttia:

  1. Voi harmi, ei mennyt ihan putkeen! Josko seuraavat kisat menisi mallikkaammin, tsemppiä ja parantumisia! :)

    VastaaPoista