maanantai 24. elokuuta 2015

Kuulumisia!

Oon sitten huono keksimään mitään otsikoita. Aloitetaan kuitenkin edellis sunnuntain valmennuksesta. Kerrankin saatiin kehuja ja kyllä itsekin huomasin miten paljon parempi heppa oli, kun olin ratsastanut sen joka kerta kunnolla. Alkuun oli pientä sähellystä, sillä mun piti olla vasta viimeisessa valkussa kello 19.00, mutta aikaisempaan ryhmään ei toinen tullutkaan, joten heitin hepan pikaisesti kuntoon. Lähdin aika pikaan maneesiin kävelemään, samalla kun Anni laittoi vielä Paavoa. Juuri kun oltiin aloittelemassa, tuli myös tämä kenen piti olla aikaisemmassa ryhmässä. Odottettiin sitten vielä ja lopulta meitä olikin kahden sijasta neljä samalla valmennuksessa. Onneksi se ei niinkään haitannut ja pidettiin hieman pidempi valkka.

Verryteltiin hepat aluksi ravissa ja laukassa, ennen kun aloitettiin tekemään muuta. Sen jälkeen aloitettiin hommat käynnissä. Heppa oli hieman nukuksissa ja piti saada terävämmäksi, onneksi se ei vempaillut edestä niin paljon mitä yleensa aluksi vaan myötäsi paremmin. Käynti hommien jälkeen jatkettiin ravia. Yritin saada hevosen heti teräväksi ja aktiiviseksi, sekä hieman koottua edestä. Se oli todella kivan tuntuinen heti alusta asti ja tuntui, että jopa ilmaa tuli vähän jalkojen alle. Ravissa tehtiin muutamia siirtymisiä sekä väistöä uralle. Kalle väisti jälleen pelkällä istunnalla ja pysyi erittäin rentona. Jyrkkää väistöä ei tehty vaan aika loivaa, mutta poika oli todella kiva.
Vähän jo alkoi etujalkakin nousta kun ravi ei ihan niin töpöä!

Ravin jälkeen otettiin laukkaa aluksi ihan ympyrällä ja suoralla ja pyrittiin vaan samaan laukka pyörimään. Myöskin laukka oli parempaan kuin kertaakaan ennen ja raviin siirtymiä taisi tulla ehkä yksi tai kaksi, vaikka en koko ajan niin hereillä ollutkaan. Laukassa otettiin myös vastalaukka siirtymisiä ja ekaa kertaa sain nostettua ne hyvin ja tasapainossa. On siis jotain kehitystä tapahtunut. Loppuun vielä ravailtiin ja oli kyllä kiva kuulla, että meillä meni hyvin. Istuin hyvin ja ryhdissä, eikä kädet elänyt niin omaan elämää enää. Myöskin heppa liikkui kivasti ja enerigisesti, vaikka lopussa se hieman väsähtikin. Hyvä me!


Viime viikko meni muuten aika jumppailessa. Kerran mentiin puomeja voltilla ja oli muuten haastavaa, varsinkin kun välit olivat oikeastaan aika surkeat. Torstaina lähdinkin sitten jo Suvin kanssa SM- kisoihin (yleisurheilu) Kalajoelle, joten loppuviikko meni siellä. Olli ja Kalle olivat käyneet torstaina pitkän maastolenkin ja laukkaileet pitkin ohjin pitkin maita ja mantuja. On siitä kyllä tullut nyt kesällä aika luotto ratsu. Se on muutenkin saanut tallinomitajilta paljon kiitosta todella hyvästä käytöksestä. Katsotaan jos syksyyn ja talveen mennessä saadaan edes hieman hyvää käytöstä pysymään.
Kalajoella oli ihan kivat maisemat!

hotelli huone
Perjantainen kiekko meni penkin alle, mutta onneksi lauantailta tuli Kuulassa SM-pronssia. Vierellä siis valmennettavani SuviIkkunan takaa otettu auringon lasku!Sunnuntaina menin hepan kevyesti, koska sillä oli ollut pare vapaata ja heppa oli ihan kiva. Sen mitään enempää ei tehty joten nähtäväksi jää millainen se huomenna on. Tänään Ollin piti Kallella hypätä, mutta valitettavasti tuli muuta menoa. Huomenna ja torstaina olisi tarkoitus mennä oikeen kunnolla koulua, koska ilmotin meidät vihdoinkin koulukisoihin Ukiin k.n. speciaaliin lauantaille. APUVA! Keskiviikkona Ollin pitäisi hepalla hypätä ja perjantaina ajattelin sen kevyesti hölkkäillä. Näkymiin ja katsotaan jos vihdoin saataisiin kisa kuulumisiakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti