maanantai 3. elokuuta 2015

Sunnuntain kouluvalmennus!

Aluksi en ollut edes menossa sunnuntaiseen kouluvalmennukseen, koska ollaan oltu nyt niin kevyellä liikutuksella, onneksi kuitenkin lopulta päätin osallistua. Puhdistin jopa meidän kaikki varusteet ennen valmennusta, jotta näytetään edes suht siisteiltä. Olin valmennuksessa jälkimmäisessä ryhmässä, jossa oli kaksi minun lisäkseni.Aloiteltiin jälleen ihan normaalisti itse verkkaamaalla ravissa hetki. Kalle oli ihan ok, mutta siitä huomasi ettei sitä ole kunnolla ratsastettu vähään aikaan ja luikerteli kuin mato, kyttäili eikä halunnut tulla ohjan ja pohkeen väliin oikeen ollenkaan. Alotettiin ihan käynnissä, joka on meille vaikein, sillä heppa on siinä vaikea saada keskittymään. Käynnissä tehtiin muutamia siirtymisiä ja Kalle oli tapansa mukaan aika hidas aluksi. Siirryttiin kevyeseen raviin ja alettiin tulemaan puoli rata leikkaa aina molemmista suunnista ja keskellä muutama askel käyntiin. Heppa oli jo hieman parempi, mutta etenkin oikealle ei sisäpohje meinannut millään mennä läpi vaan heppa tunki sitä vasten. Takaisiin ravi siirtymisissä sai olla tarkkana, että heppa reagoi ja itse pidän ohjat kunnolla kädessä.

Seuraavaksi nostettiin oikea laukka. Kallen kanssa suurin ongelma on saada laukka pyörimään ja se siirtyy erittäin helpolla raviin varsinkin sillon kun mennään suoraa uraa ja vastalaukka ei onnistu sitten millään. Kauhekseni Satu kertoikin, että aletaan tekemään pitkällä sivulla "vastalaukka" kaarta eli loivaa kiemuraa toiselle pitkälle sivulle. Aluksi tultiin monta kertaa niin, että heppa siirtyi raviin ja lisäksi se yritti aina paeta jotain "pelottavaa" päädyssä. Pikkuhiljaa laukka alkoi kuitenkin pyörimään paremmin ja heppa käyttämään kunnolla itseään, jolloin tehtävä alkoi sujumaan jo ihan hyvin. Päästiin muutama kerta ihan kivasti tekemään pieni vastalaukkakaari ilman tasapainon menetystä tai kaahottamista. Oikeastaan heppa tuntui jopa ihan hyvältä oikeassa laukassa.
Tämän jälkeen käveltiin hetki, jonka jälkeen vasemmalle tehtiin toista tehtävää. Tultiin aluksi ravissa lyhyen sivun aika keskelle, jossa suoristus-> väistö uralle ja josta heti laukannosto. Meille eniten ongelmia tuotti suoralla uralla laukannosto, joka ei tosiaankaan kuulu meidän parhaimpiin puoliin. Väistöt meni kivasti ja heppa väisti paremmin mitä yleensä. Tosin aluksi heppa hieman kiukutti, sillä normaalisti me ei tehdä välikäyntejä ja Kalle oli sitä mieltä että hommat tehtiin jo. Onneksi se ei pitkään jaksanut kiukutella vaan tyytyi kohtaloon ja teki töitä hyvin. Laukannostoissa se oli aluksi hieman löysä, mutta lopulta saatiin oikein teräviä nostoja suoraan väistöstä.
Tämän jälkeen myöskin käveltiin hetki. Taas kun otettiin ohjat ja jatkettiin vielä hetki ihan vaan ympyrällä laukkaa, oli heppa taas sitä mieltä että vieläkö pitäisi jatkaa. Laukattiin ihan vaan ympyrällä. Heppa oli kivan pehmeä, ryhdikäs ja laukka pyöri hyvin, vaikka väsymys selvästi alkoi jo painamaan hepalla. Videolta katsottuna minusta heppa liikkuu aika kivasti ja laukka onkin meillä selvästi kehittynyt eniten ja ollaan kyllä raviakin saatu jo paremmaksi, eikä se ole enää niin töpöä.
Lopulta heppa oli jälleen tosi kiva ja kunnolla läpi. Ravailtiin vielä hetki ja annettiin hevosten venyttää kunnolla eteenalas. Olin kyllä tyytyväinen jälleen heppan ja se tuntuu aina valmennuksessa niin paljon paremmalle. Lisäksi oma istuntakin on parantunut selvästi. Nyt ei pitäisi olla kuin kahden viikon tauko ja seuraava valmennus on näillä näkymin 16.8. Nyt vaan yritetään treenailla kunnolla tämä väli.

Tänään kävin aamulla aikaisin vaan hetken ravaamassa ja laukkaamassa hepalla ja se oli tosi kiva. Se ei laittanut yhtään hanttiin ja oli tasainen koko ajan etenkin edestä. Huomenna Ollin olisi tarkotitus hypätä Kallella.

Miltä näytti ja kuinka usein käytte itse valmennuksessa?

2 kommenttia:

  1. Kalle näytti oikein mukavalle viimeisessä laukkavideossa! :) Meillä on harmillisesti ollut valmennustaukoa, eikä näytä että hetkeen voisi mennäkään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tulee usein vähän liikaa taukoa valmennuksista ja itseasiassa ensimmäiseen lähes kahteen vuoteen ei käyty kertaakaan, nyt ollaan yritetty asiassa vähän ryhdistäytyä ja käydä aina kun valmentaja vaan tallille saadaan tulemaan.

      Poista