maanantai 10. elokuuta 2015

Treeniä!

Kouluvalmennuksen jälkeen otettiin hieman kevyemmin jumppaillen. Tiistaina Olli ei hypännyt vaan lähti pitämään pojan kanssa hauskaa maastoon. Olivat laukkailleet kovaa pellolla vapain ohjin. Heppa oli ollut erittäin innoissaan ja muutaman ilopukinkin päästänyt. Se oli kuitenkin tullut hyvin kovasta laukasta alas. Heppa sai siis oikeen kunnon selän irrotelun ja lisäksi sen pää sai sen kaipaamaan tuuletusta kiitolaukasta.


Keskiviikkona tein hepan kanssa koulutreeniä. Tein muutamia kokoamisia, mutta muuten homma meni pitkälti jumppailessa. Kalle tuntui kivalta. Se oli motivoitunut maaston jälkeen ja sunnuntainen kunnon läpiratsastus auttoi vielä keskiviikkona. Torstaina pidin hevosettoman päivän, jolloin Kalle vietti vapaata. Perjantaina käytiin aluksi maastokävelyllä, jonka jälkeen juoksutin hepan aluksi ilman mitään apuohjia ja sen jälkeen graamaneilla, jotta Kalle joutui hieman töihin. Se liikkui ja toimi juoksutuksessa todella kivasti.


Lauantaina tehtiinkin sitten treeniä pikkusen enemmän. Laitettiin pitkästä aikaa kanget päähän. Verkkailin hepan ravissa ja laukassa alkuun ja yritin saada sen heti tasaiselle tuntumalle ja olemaan aktiivinen takaa. Laukassa se oli kivasti pohkeen edessä ja samalla se myöskin pysyi paremmin laukassa ja sitä pystyi ratsastamaan ilman että se tippuu raville. Tehtiin lauantaina pääasiassa töitä laukassa ja aika paljon kokoamisia. Vasempaan heppa kokosi aika kivasti. Pienenettiin ympyrää voltin kokoiseksi, niin että hevosen takapää on enemmän paikallaan ja etupää väistää. Oikealle kokoaminen ei sujunut niin hyvin, mutta heppa oli siitä huolimatta kiva siihenkin suuntaan. Otettiin loppuun vielä loivia väistöjä ravissa aina uralta uran sisäpuolelle ja takaisin uralle. Heppa oli ihan kiva, mutta etenkin raviin haluttaisiin vielä aktiivisuutta ja lennokkuutta lisää. Laukkaan vaan tasaisuutta ja takapäätä kunnolla alle.

Kuvassa myöskin Anni ja Paavo. Kalle ja Paavo on melkein kuin toistensa kaksoisolennot, lisäksi ne on ihan parhaat kamut keskenään. :)

Sunnuntaina Kalle sai vapaata ja tänään Ollin pitäisi mennä pojalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti