maanantai 14. syyskuuta 2015

Onnellinen!

Viime viikko meni pitkälti hevosen viettäessä sairaslomaa. Torstaina käytiin vähän narunpäässä kävelylenkillä ja sen jälkeen käytiin maneesissa katsomassa, miltä ravi näyttää. Käynti oli puhdasta jo tiistai illasta asti, mutta ravissa hevonen oli vielä epäpuhdas ja jäykkä torstai illalla, joten hommat loppui pikaisesti. Kallen takajalkaa on kylmätty muutamia kertoja päivässä ja sen lisäksi torstaisen jäykkyyden jälkeen se sai back on trackin loimen yöksi. Perjantai aamulla mentiin taas maastoon kävelylenkille, heppa käyttäytyi hyvin, mitä se nyt yritti koko ajan syödä:). Käytiin taas lenkin päätteeksi maneesissa katsomalla liinan päässä miltä poni näyttää ja ilokseni huomasin sen olevan ravissakin ihan puhdas. En kuitenkaan juoksuttanut sen enempää vaan ajattelin, että heppa saa vielä levätä päivän.

Lauantaina kävin ekaa kertaa viikkoon hevosen selässä. Ratsastin sitä n. 15minuuttia + käynnit alkuun ja loppuun. Menin koko ajan ihan vapain ohjin ja heppa oli todella laiska, oli selkeästi lomafiilis päällä. Lisäksi se oli tosi jäykkä ja tuntui ettei sen jalat vaan taivu ja meni tosi töks töks. Pikkuhiljaa se kuitenkin siitä vertyi ja lopulta se liikkui jo todella kivasti ja letkeästi.


Sunnuntaina heppa oli aivan sairaan kiva. Se oli hirveän energinen, mutta keskittyi työntekoon todella hyvin. Se ei pelleillyt tai vänkäillyt yhtään, vaan oli tasainen ja suoritti hyvillä mielin. Verkkailua tehtiin pääasiassa, koska oli kuitenkin ollut sen aikaa kevyellä. Heppa liikkui muutenkin todella elastisesti ja hyvin, eikä mistään epäpuhtaudesta ollut tietoakaan. Kalle ei ole varmaan koskaan ollut noin hyvä heti alusta asti. Sille oli selkeästi tehnyt loma muutenkin todella hyvää, sillä se liikkui niin mielellään. Voi että kun olin hyvillä mielin ratsastuksen jälkeen ja onnellinen, että heppa vaikuttaa olevan taas kunnossa.

Vähän kylkiluut taas näkyvät :/

Tänään irtojuoksutin Kallen, jotta se saa vielä itsekseen availla paikkoja. Suurimmaksi osaksi se ravaili, sillä maneesissa ei ole kunnolla tilaa laukkailla kovaa. Kalle ravasi todella hienosti, eikä se olekkaan pitkään aikaa edes irtona ravannu niin irtonaisesti.
Pihalla oli Kallen oma loimi, joka meinasi lähes syödä ponin


Kyhäsin tänään myös tallin päähän pienen laiduntarhan, jossa Kalle saa käydä aina sillon tällöin syömässä, ainakin sillon kun teen aamutallia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti