sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Paimion ratsastajat 1-tason estekilpailut 26.9.2015

Lauantai aamulla siis päästiin kuin päästiinkin lähtemään kisoihin. Lähdettiin tallille siinä puoli 11, sillä Kallen ja Ollin luokat alkoivat vasta iltapäivällä. Aamulla Olli kävi vielä maneesissa Kallen kanssa hölkkäilemässä, jotta heppa oli varmasti terve ja liikkui hyvin ja mitään ongelmia ei enää ollut. Laitettiin siis kisavarusteet valmiiksi ja kyyti tuli 12 aikoihin, jolloin pakattiin kamat autoon ja heppa. Kalle meni tälläkin kerta suht hyvin traikkuun. Kerran tai kaksi jouduttiin ottaman uusiksi, mutta sen jälkeen se meni hyvin. Haettiin vielä matkalla Leidi kanssa kyytiin ja suunnattiin kohti Paimiota. Kisapaikalla oltiin juuri sopivasti. Leidi aluksi ulos ja kuntoon ja Olli sen kanssa verkkamaan. Vähän perästä otettiin Kalle kanssa ulos ja kävelytin sitä pihassa. Se oli kiltisti, vaikka aika vauhdilla sai kävellä sen perässä.

Leidin radan jälkeen Olli otti Kallen ja lähti verkkamaan. Aluksi heppa oli taas edestä hieman huono, sillä se ei ole kunnolla töitä tehnyt viikkoon. Hypyt ja muut kuitenkin sujuivat hyvin. Leidillä saatiin myös tarvittava kvaali, jotta pääsee metriin kanssa. 90 rata oli suht helppo, mutta radalle sisältyi yksi sateenkaari este, sekä muurin tapainen este, joista oltiin varmoja, että Kalle kyttää niitä. 90 tuli puhdas rata ja vaikka Kalle vähän tuijottelikin juuri kyseisiä esteitä sai Olli ne ratsastettua kuitenkin puhtaasti. 90 ei ollut uusintaa, joten pelkkä perusrata vaikutti. 90 tulikin 4. tila ja Kalle ja Olli sijoittui ekaa kertaa.

90 jälkeen pääsivät siis starttaamaan metrin. Metrissä oli aluksi perusrata, jossa muutama hankala linja ja edelleen ne pelottavat esteet. Metrissä Kalle taisi olla ainut joka sai perusradalta puhtaan. Heppa hyppäsi hyvin ja selvästi paremmin, mitä se pienillä esteillä hyppää. Seuraavaksi olikin uusinta, jossa 6 estettä ja 7 hyppyä. Uusinta oli 105 korkeudella. Uusinassa Kallella tuli yksi puomi alas, kun se meinasi jälleen kieltää sateenkaari esteelle, mutta Olli sai sen lähes paikaltaan hyppäämään ja okserin etupuomi tuli alas. Muissa ei ongelmaa ja heppa hyppäsi hyvin ja enegisesti, vaikka se olikin jo oikeastaan 3 rata ja päivä oli ollut pitkä. Onneksi pojalla on kunto kohdallaan :) 100+105 siis voitto kotiin! Voi että oltiin kaikki onnellisia. Heppa toimi hyvin ja oli todella rauhallinen sillä aikaa kun sillä ei kukaan mennyt, mutta ei silti laiskistunut vaikka välillä seisoi ja käveli pidemmänkin aikaa. Muutenkin heppa otti aika rennosti joka on todellakin plussaa tämän herran kohdalla.Kisapaikalla heppa meni suoraan traileriin ja oli jälleen todella kiltisti. Vietiin ekaksi leidi ja sen jälkeen Kalle. Heppa vaan talliin syömään, sillä kello oli aika paljon jo. Tavarat vain nopeasti kaappiin ja heppa nukkumaan. Alun perin piti tänään mennä kouluvalmennukseen, mutta eilen oli raskas päivä ja heppa niin hyvä, että tänään heppa saa kevyemmän palauttelu päivän ja alkuviikko vietetään myös kevyesti, niin heppa jaksaa sitten hyvillä mielin, kohti seuraavia kisoja!
Videolla 105 uusinta, muista radoista ei nyt ainakaan vielä ole videota, kun itse sain vain tästä vikasta luokasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti