maanantai 7. syyskuuta 2015

voihan jalkavaiva!

Heips, tällä kertaa ei niin positiivia uutisia. Eilen Olli hyppäsi Kallella ja se toimi todella hyvin. Lopussa se ravasi todella hyvin, näytti rennolta ja letkeältä olematta kuitenkaan löysä. Loppukäynneissä se käveli reippaasti koko ajan. Tallissa kylmäsin hepan kaikki jalat ja illalla jätin sen syömään iltaruokia, jolloin ei mitään ongelmaa hevosella ollut.

Tänään menin tekemään aamutallia ja heppa seisoi rauhassa karsinassa, se ei kuitenkaan kääntynyt ovelle, mitä se yleensä tekee. Vaihdoin loimen ja lähdin viemään heppaa ulos ja se ontui toista takasta aika vahvasti, joten kääntyminen oli vaikeaa. Suoralla se käveli paremmin, mutta siinäkin astui päkiälle, eikä kannalle kunnolla. Jalka oli selvästi kipeä. Se on vuohisesta jonkin verran turvonnut, mutta ei lämmin. Kävin tallihommien jälkeen ottamassa sen tarhasta jalan kylmetystä varten ja kylmettelinkin sitä reilut 10minuuttia kylmällä vedellä. Sen jälkeen heppa pääsi ilman loimea takaisin pihalle ja matkalla syötiin hieman vihreää. Tarhassa se liikkui vähemmän mitä normaalisti, mutta käveli kuitenkin jonkin verran.

Olli lupasi kylmätä ja katsoa jalan nyt illalla. Kallella oli tässä noin kuukausi sitten samoja ongelmia toisessa jalassa, joka meni muutamassa päivässä ohi. Viime kengityksessä Kallella oli juuri saman takakavion reunassa tummaa ja pahalta haisevaa osaa, joka silloin poistettiin, eli viikko sitten. Jos heppa on vielä illalla huono, kyselen aluksi kengittäjältä, että olisiko paiseen tai muun mahdollisuutta, koska ontuminen tuli noin äkkiä ja eilen illalla heppa liikkui tosi hyvin, eikä ratsastuksessa sattunut mitään. Jos menee huonommaksi, niin soitan sitten eläinlääkärin katsomaan, mutta odotetaan nyt iltaan asti eka, jotta kuulen mikä tilanne siellä on. Toivon ettei ole mitään vakavaa, mutta toki olen pojasta huolissani. Eilisistä hypyistä laitan myöhemmin postausta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti