maanantai 21. syyskuuta 2015

Laitila 1-tason estekisat 20.9

Nyt on ollut hieman taukoa kirjottelusta, jonkin verran on kuitenkin tapahtunut tässä välillä. Heppa on onneksi pysynyt terveenä ja kipeänä ollut takajalka ei ole enää lainkaan vaivannut, joten kavio oli luultavasti saanut vain kolauksen ja Kallen ohuet kavion seinät ottivat siitä vähän itseensä. Itse olen pitkälti jumppaillut hevosta. Olen nauttinut vain hevosen kanssa oleilusta ja siitä, että saadaan rauhassa jumppailla, eikä tarvitse vääntää niin täysillä aina. Heppa on itseasiassa ollut todella kiva ja selkään se tuntuu todella elastiselta ja etenkin ravi on kokenut hurjan harppauksen. Kallella muuten kävi lauantaina lähes vuoteen joku muu ratsastamassa kuin minä tai Olli. Menin kyllä itse aluksi ja sen jälkeen selkään tuli nuori tyttö, jolla muutama vuosi ratsastustaustaa ratsastuskoulussa takana. Jännitti ihan hirveästi, sillä Kalle on yleensä todella pahasti testannut ratsastaa ekalla kerralla, mutta nyt se on ollut niin kiltti, että uskalsin päästää. Heppa oli todella kiltisi ja liikkui koko ajan todella rennosti. Olin niin tyytyväinen heppaan.

Kalle on sen sijaan hypännyt nyt hieman enemmän. Keskiviikkona Olli ja Kalle olivat Reginan valmennuksessa ja vaikeuksien jälkeen heppa oli kuulema hypännyt hienon n. 110-120 radan. Valmennus toimikin valmistavana treeninä eilisiin estekisoihin, jossa Olli ja Kalle oli. Lisäksi mukana oli toinenkin hevonen. Laitoin kaikki kamat jo lauantaina valmiiksi, jotta sunnuntai aamuna ei sitten sen enempää niitä enää tarvinnut miettiä. Sunnuntaina harjattiin vaan heppa, joka kiilteli jo ennen harjausta, mutta suurimmat purut saatiin pois. Sitten vaan loimi ja suojat jalkaan. Jännitti vähän, että mites lastaus tänään menee, sillä viimeksi poika oli todella hankala. Tällä kertaa asia ei onneksi ollut sama. Muutaman kerran tultiin uusiksi, jonka jälkeen heppa käveli kiltisti traikkuun, ilman yhtään pystyynhyppimistä. Jälleen se matkusti todella kiltisti ja on selvästi rennompi traikussa, eikä enää hikoile siellä. Matkalla vielä toinen heppa kyytiin ja onneksi ne tulivat heti todella kivasti toimeen keskenään.
Kisapaikalla Leidi otettiin eka traikusta ja Kalle jäi sinne. Siinä se hetken hermostu, mutta heti kun koppi saatiin kiinni Kalle onneksi rauhottui. Vähän ajan päästä otettiin poikakin traikusta, jotta se kerkeää rauhottumaan ja tutustumaan kisapaikkaan. Se oli kiltisti kun kävelin, vaikka aika reippaasti siinä saakin kävellä.
Kun Olli ja Leidi saivat radan valmiiksi, lähti Olli Kallen kanssa verkkailemaan. Verkassa Kalle oli kiltisti myöskin, mutta kuulema aika vahva. Hyviä hyppyjä se kylläkin teki.


Itse rata oli oksereiden osalta aika maksimi korkeudessa, mutta mukaan mahtui muutama pienempi pysty, sekä muuri, joka itseäni vähän jännitti, että suostuuko poika sen hyppäämään. Radalla heppa tuntui kuulema hyvältä. Okserit heppa hyppäsi hyvin, mutta pieni pystyn herra tiputti. Se ei vaan viitsinyt vissiin niin pienelle nostaa jalkojaan. Sarjan a- osalle tuli myöskin puomi alas, sillä heppa jotenkin kompastui, juuri ennen ponnistusta, joten se kolautti puomiin. Oltiin kuitenkin ihan tyytyväisiä, koska heppa tuntui kuulema kivalle ja käyttäytyi hyvin. Lisäksi Kalle hyppää isommat esteet paremmin, pienille se ei aina niin jaksa nostaa jalkoja ja hyppää ne huonommalla tekniikalla. Ja pääasia täyttyi, sillä Olli sai taas yhden kvaali tuloksen, jotta päästäisiin niihin suurempiin luokkiin.

Radan jälkeen Olli vielä kävi vähän keventelemässä Kallen kanssa, jonka aikana lastattiin leidi. Sen jälkeen pojalle kylmät jalkoihin ja heppa traikkuun, jonne se käveli aivan suoraan. Tallilla se pääsi vielä iltapäivän auringosta nauttimaan tarhaan. Ihan onnistunut reissu siis, vaikka ne kaksi harmittavaa pudotusta tulikin. 

Tänään Ollin pitäisi käydä Kallella maastossa ja huomenna hypätä. Ke-Pe menen luultavasti itse ja lauantaina sitten olisi Paimiossa vuorossa kisat, jos kaikki menee ok. On kyllä kiva käydä kisoissa ja tykkään tästä hoitajan roolista enemmän kuin itse kisaamisesta. On myös kiva kun nykyisin saa ratsastaa  sen verran kuin haluaa eli 4-6 kertaa yleensä viikossa, eikä se ole enää pakkopullaa, koska ensimmäiseen puoleentoista vuoteen menin oikeastaan itse lähes 7 päivää viikossa. Myöskin heppa on nykyisin huomattavasti kivempi ja parempi ratsastaa kun saa tehdä kunnolla muutakin kuin mennä koulua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti