maanantai 26. lokakuuta 2015

Juhon estevalmennus 22.10


Viime viikolla saatiin kenkä maanantaina takaisin. Kaltsu oli ollut todella kiltisti. Maanantaina Kalle kuitenkin vielä jatkoi vapaiden viettämistä, sillä kukaan ei sitä enää kengityksen jälkeen päässyt ratsastamaan.  Tiistaina olikin sitten hepan klippauksen aika. Ensimmäinen vuokraamani klipperi ei toiminut kuin sentin verran toisesta reunasta, joten toiseen puoleen meni 2,5h vähän sieltä täältä klipattuna. Olli onneksi haki sitten toisen ja sain pikaisesti klipattua sen toisenkin puolen. Kovin siistiä siitä ei saanut, sillä toinen kone oli niin iso, ettei sen kanssa minnekkää pieniin paikkoihin päässyt. No onneksi ollaan pääasiassa vaan kotona, niin ei haittaa vaikka heppa ei niin siisti olekkaan. Klippauksen jälkeen Olli meni Kallen kanssa pellolla. Peltolaukat teki hepalle todella hyvää,
vapaiden jälkeen. Pellolle mentäessä heppa vaikuttikin kovin energiselta. Olli alkoikin aika pian ravailemaan. Kalle liikkui irtonaisesti, mitä se vähän väliä olisi halunnut laukata. Ravien jälkeen laukkaa aluksi isolla ympyrällä ja sen jälkeen lähes täysiä pitkin peltoja. Voi miten se heppa nautti. Laukkaa se ei olisi ollenkaan halunnut lopettaa ja kun he saivat valmiiksi oli heppa niin onnellisen ja rentoutuneen näköinen.

Keskiviikkona tein vähän kouluhommia maneesissa ja heppa oli todella irtonainen ja kivalla päällä.Torstaina olikin Kallella ja Ollilla sitten Uutelan Juhon valmennus. Valmennuksessa heppa hyppäsi todella kivasti. Sen enempää en tehtäviä selitä, sillä näette ne videolta. Esteet pidettiin pieninä, sillä Juhokin totesi, että kyllä se ylhäältä pääsee, ettei korkeus hevoselle ole ongelma. Piti sitä myös oikein potentiaalisena ja kivana heppana. Voimaton se vielä vähän on, mutta sillä on vielä niin vähän hypätty. Hepan tekniikka on paljon parantunut ja hypyn voima nyt jo kehittynyt, minkä huomaa jo siitä ettei hepat tarvitse enää mennä tuhatta ja sataa ja tehdä laakahyppyjä, vaan se pystyy hyppäämään teknisesti paljon paremmin.Kaikenkaikkiaan Ollilla ja Kallella taas todella onnistunut valmennus takana. On ihanaa kuulla positiivista nyt lähes koko ajan, kun ennen tuntui ettei kukaan muu nähnyt sitä samaa hevosta mitä minä itse näin, potentiaalisen ja erittäin hyväluonteisen hevosen.
Kallen osa videosta lähtee noin 1 minuutin kohdalta. Vain osa valkasta videolla ja viimeistä isointa ja parasta rataa en huomannut kuvata ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti