perjantai 2. lokakuuta 2015

Kouluvalmennus!

Kalle vietti Paimion kisojen jälkeen vähän kevyemmän välin, joten sunnuntainen valmennus jäi välistä ja menin vaan kevyesti askellajit läpi. Maanantaina se sai pitkästä aikaa ihan kokonaan vapaata. Tiistaina ratsastin sen aika kunnolla ja ilman kannuksia. Se oli aika hankala ja laitto oikeastaan aika paljon vastaan. Laukannostot ja muut tuotti ongelmia aika paljon. Kallesta huomaa hyvin ettei sitä ole muutamaan viikkoon kunnolla läpiratsastettu ja silloin se protestoi heti kun joutuu tekemään töitä. Jatkoin kuitenkin aika pitkään hommia ja lopulta heppa tuntui kivatla ja se antoi periksi, jolloin kaikki sujuu todella hyvin. Ainuaksi isommaksi ongelmaksi jäi ettei laukka oikeen pyörinyt.
Muutama vanha kuva, jotta postauksesta ei tule niin tylsä.

Keskiviikkona Olli kävi Kallen kanssa pellolla päästelemässä ja oli kuulema laukka pyörinyt :), mutta muuten heppa oli ollut ihan kiltisti.

Torstaina oli sitten taas valmennus. Olin vähän pelonsekaisilla tunteilla ennen valmennusta, koska ollaan nyt vaan höllöilty. Aloiteltiin taas normisti itse vähän verkkailemalla hevosta. Kalle oli alusta asti todella kivan ja rennon oloinen ja liikkui hyvin. Laukkaa otin ympyrällä eteen-alas ja Satu sanoinkin ettei ole Kallelta niin rentoa laukkaa ennen nähnytkään.

Sen jälkeen aloitettiin hommat aluksi ympyrällä käynnissä. Ongelmana oli etenkin oikealle, että heppa roikkuu sisältä, eikä ole kunnolla ulko-ohjalla. Tämä ongelma meillä on oikeastaan aina, enkä koskaan meinaa saada sitä sieltä irti. Lisäksi Kalle on usein etenkin käynnissä vähän laiska ja hidas, joten sen piti olla aktiivinen koko ajan. Tässä kohtaa heppa rupesi hieman laittamaan vastaan ja jouduin aika pitkään ratsastamaan, että sain sen edes hieman suoremmaksi ja aktiivisemmaksi. Aloitettiinkin niin että taivutin hevosen kunnolla ulos ja heti kun saatiin se ulko-ohjalle sai heppa tulla suoremmaksi. Kun Kaltsu oli edes ihan ok otetiin kevyttä ravia ja jälleen hevosen piti olla ohjan ja pohkeen välissä aktiivisesti.

Ravissa se oli ihan ok ja pätkittäin paremmin ulko-ohjallakin. Otetiin muutamia siirtymisiä käyntiin kun hepat liikkui kunnolla ja käynnin piti jatkua heti aktiivisesti. Siirtymät Kalle tekee yleensä hyvin, mutta jää matelemaan alkuun, joten sain aika reilusti käyttää pohjetta.

Näiden jälkeen jatkettiin harjotusravia ja haluttiin vaan hyvää ravia ja samalla korjattiin istuntaa. Mulla on ollu vähän ongelma, että istun hiukan liikettä vastaan, mutta en ole osannut korjata sitä. Eilen saatiin se aika paljon paremmaksi ja pääsin paremmin istuinluille, jolloin heppakin liikkui paremmin. Sen jälkeen otettiin laukkaa. Aluksi vaan kunnon laukkaa, jotta se pyöri kunnolla. Laukassa Kalle toimi parhaiten. Laukassa se aina lyhenee ja helpommin pyöreä. Otetiin laukastakin muutamia siirtymisiä.
Videoissa kaikki materiaali mitä valkasta oli, harmi kun ihan lopusta ei saatu. Kamerakin oli mukana, mutta akku unohtu kotiin, joten kuvia ei ole :)

Siirtymisissä laukasta raviin Kalle usein vaan "kaatuu" ja juoksee pois alta. Tehtiinkin loppuun niin, että kokosin hevosta paljon ja pidin kuitenkin pohkeen lähellä siirtymisissäkin. Yleensä on juuri ongelma kun kokoan laukkaa se lakkaa pyörimästä. Nyt kuitenkin Kalle oli todella hieno, se oli ryhdikäs ja kunnolla takajalkojen päällä, jolloin se kokoaminen oli helppoa ja siitä saatiinkin muutama todella hyvä siirtymä raviin. Laukkatyönskentelyn jälkeen otin vielä loppuravit kunnolla eteen-alas ja heppa tuntui todella kivalta.

Olin tosi tyytyväinen niin valmennukseen kuin hevoseenkin. Tykkäsin siitä, että vaikka ei tehty mitään ihmejuttuja niin keskityttiin nimenomaan siihen hevosen liikkumiseen oikeinpäin ja rehellisesti, sekä omaa istuntaa korjattiin. Saatiin kyllä kehuja taas ja Satu jopa sanoi ettei olisi ikinä uskonut, että Kalle pystyy niin paljon kokoamaan laukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti