maanantai 12. lokakuuta 2015

Salon 1-tason estekilpailut 11.10.2015

Heips, taas suunnistettiin kisoja kohti. Eilen vuorossa oli Salossa estekisat, jossa Olli ja Kalle hyppäsivät 100 ja 110-120 luokan. Laitoin kaikki jo edellisenä päivänä valmiiksi, joten aamulla ei paljottaa tarvinnut tehdä, sen kun heitti kamat autoon ja heppa traileriin. Jälleen Kalle käveli ekalla kerralla koppiin sisälle. Haettiin vielä Leidi matkalla mukaan. Oltiin kisapaikalla siinä yhden jälkeen. Hepat sai vielä olla jonkin aikaa traikussa, sillä silloin oli vasta 80 alkamassa.

Leidi ekaksi pihalle ja Kalle sai jäädä vielä hetkeksi traikkuun. Kohta mentiin ottamaan sekin pois. Se oli aika energisen oloinen ja kävelyttäessä sain taas kävellä reippaasti, jotta pysyin herran mukana. Käveltiinkin varmaan lähemmäs tunti, mutta tulipahan kunnon alkukäynnit tehtyä :).

Leidin jälkeen olli kiipesi sitten Kallen kyytiin. Se oli kovin energisen oloinen, vaikka kiltisti koko ajan olikin. Se liikkui ulkokentällä verkkaillessä todella hienoa ravia. En ole koskaan ennen nähnyt Kallen ravaavan ratsastajan kanssa niin isosti, sillä Kalle ei kyllä kauhea liitokavio ole.Olli verkkaili Kallea ravissa ja laukassa ulkokentällä, mutta varsinainen verkka oli ryhmissä maneesissa. Maneesissa heppa toimi hyvin, eikä jännitänyt mitään. Alusta asti tuli hyviä hyppyjä.
Verkan jälkeen olikin sitten metrin radan vuoro. Rata oli aika haastava. Perusradalta tuli puhdas ja uusinnassa kaksi ales, joten 8 virhettä uusinnasta. Loppuun tulee videot radoista, jossa näette radat paremmin.

Metrin jälkeen oli vielä vuorossa 110-120, jossa esteitä oli niin 120 kuin 110. Kalle ei ole koskaan hypännyt 110 kisoissa, eikä varsinkaan 120, mutta onneksi Olli ja Kalle on radan pätkiä tehnyt kotona kyseisellä korkeudella. Rata oli aika tekninen ja vaikea. Rata alkoi verkkaesteenäkin olleella okserilla, joka oli nyt korkeampi, mitä verkassa ja tuntui, ettei heppa ihan sitä tajunnut ja takajalat hipaisi puomin alas. Toinen tiputus tuli myöskin verkkaesteeltä, joka oli ennen pysty ja radalla se olikin okseri, joten myöskin siitä takapuomi alas. Kerran Kalle kuulemi vähän liikaa ja ei ollut reilua kääntää hevosta esteelle kuitenkin suht korkealle esteelle, joten Olli otti ympyrän, joka oli kyllä hyvä valinta ja reilu hevoselle. Vielä viimeinen este tippui, kun heppa ei ollut ottanut oikeen pidätteitä vastaan ja se tuli alas. Kaikenkaikkiaan rata oli kuitenkin todella siisti ja heppa hyppäsi todella hyviä hyppyjä.

Tästäkin radasta on video toisen kanssa samassa. Tosin sähelsin vähän itse ja 120 rata on kahdessa osassa ja viimeinen este unohtu videolta. Jännitin itse niin paljon, ettei kuvaamisesta oikeen tullut mitään. Videolta kyllä näkee miten paljon heppa on kehittynyt ja tekniikka esteillä parantunut.

Tänään aamulla kävin hölkkäilemässä maneesissa heppaa ja ei se ainakaan väsynyt ollut. Heppa kulki todella kivasti ja itsekkin menin estesatulalla varmaan ekaan kertaa vuoteen. Ja itseasiassa se oli ihan hyvä ratsastaa. Melkein teki mieli alkaa ylittämään jotain miniristikkoa ja puomeja. Ehkä jokin päivä. Nyt kuitenkin heppa rokotetaan huomenna, joten loppuviikon ohjelma on aika kevyt hepan osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti