sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Karkulainen!

Heips, pitkästä aikaa ihan tavallisia kuulumis postauksia. Kallehan on viettänyt rokostuslomaa nyt tiistaista asti ja eilen menin ekaa kertaa pojan selkään. Kalle on ollut ihan rauhallinen koko viikon, eikä ole kauheasti ylimääräistä energiaa kerännyt.

Eilinen meni jumppaillessa aluksi ihan vain vapaiohjin. Heppa liikkui aluksi aika jäykästi, eikä ihme kun se on vapaalla ollut lähes koko viikon tarhassa ja päässyt vain kävelemään. Aloittelin ihan vapainohjin ja annoin hevosen rauhassa vertyä. Ravin jälkeen otin laukkaa ihan vaan ympäri maneesia. Ei se ainakaan villi ollut, vaan aika rauhallinen koko ajan. Sai kyllä pyytää poikaa koko ajan eteenpäin, mutta pikkuhiljaa hevosen verryttyä se alkoi liikkumaan koko ajan paremmin ja paremmin. Kun olin laukkaillut molempiin suuntin, niin otin vielä hetken loppuraveja. Heppa alkoi jo liikkumaan paremmin ja oli selkeästi vetreämpi ja liikkui mielellään.

Loppukäynneiksi Jussi tuli vielä selkään. Ongelmana vähän oli, että Kalle käveli mun perässä, mutta pääsi ne vähän kauemmas yksinään. Kalle käyttäytyi oiken hyvin alkeisratsunakin :)
Tänään oli vuorossa aamutalli. Jussi tuli mukaan tallia tekemään. Laittelin Kallelle loimea päälle ja samalla Jussi piti sille seuraa. Noo Kalle käveli koko ajan pikkusen eteenpäin ja yritin Jussia saada työntämään heppaa takaisin karsinaan. Ovi oli siis ihan vähän vaan auki ja kun heppa tunki siihen väliin, en saanut sitä enää takaisin. Noo eihän Jussi sitä työntänyt vaan väisti ja heppa päätti karata karsinasta. No Jussin oli pitänyt laittaa ulko-ovi kiinni, mutta auki se oli, joten herra lähti juoksemaan täysillä ulos.

Otettiin siitä narut mukaan ja mentiin ulos. Kalle ei onneksi kauas karkaa. Se juoksenteli tiellä ja aina kun huusin sille tai vihelsin, se tuli takaisin pihalle, mutta meni aina ohi ja jatkoi aina toiseen suuntaan. Joka kerta kun huusin se tuli takasin, mutta ei antanut kiinni. Lopulta saatiin se pihalle, joka on aidattu. Siellä se ravaili ja laukkaili ympäri pihaa. Seisoskelin vaan pihalla ja yritin saada sen tulemaan, eihän sitä juoksemalla kiinni saa. Lopulta aloin viemään tarhoihin heiniä ja hoitamaan aamutallia, hevosen seistessä edelleen pihalla. Heppa oli vähän ihmeissää ja lopulta se tulikin tykö ja päästiin takaisin talliin. Takakenkä oli irronnut ja muutama pieni haava, mutta ei se vakavaampaa ja ainakin se liikkui täysin puhtaasti. Pesin jalat ja vaihdoin loimet ja heppa pääsi tarhaan ja itse hoitamaan tallihommia. Ennen lähtöä kävin vielä kävelyttämässä hevosta ja otettiin pihalla muutama ravipätkä ja se liikkui koko ajan hyvin.

Kengittäjän piti tulla vasta viikon päästä maanantaina, mutta onneksi se saatiin huomiselle, joten ei tartte enää kauheasti lomailla ja saadaan kenkä jalkaan ennen Ollin ja Kallen torstain estevalmennusta.


Mikä oli lemppari kuvanne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti