perjantai 5. kesäkuuta 2015

koulutreenejä

Maanantain esteiden välissä olevista ongelmista johtuen, on nyt muutamana päivänä pyritty saamaan hevonen kunnolla läpi ratsastetuksi. Tiistaina en millään kerennyt ratsastamaan, mutta hepat pääsivät silloin laitumelle, joten hevonen päässyt kuitenkin rankan estetreenin jälkeen liikkeelle. Kalle on onneksi aika aktiivinen laitumella olija ja liikuskelee koko päivän.
Niin ihanan vihreetä ja kesästä!


Keskiviikkona päätin taas tehdä kunnolla töitä pojan kanssa ja helpolla se ei kyllä päästänyt, enkä täysin tyytyväinen ollut lopuksikaan, vaikka se parani. Laitoin maneesiin 3 ravipuomia aika lyhyillä väleillä ja toiset 3 ravipuomia pidemmillä väleillä. Ratsastaessa huomasin, että puomeja olisi voinut vielä vähän vaikeuttaa. Puomien tarkoituksena oli saada takapäätä aktivoitua. Lyhyillä väleillä pyrin pitämään hevosen lyhyenä ja pyrin saamaan sen nostamaan etenkin takajalkoja, pitkillä väleillä taas venyttämään ja ponnistamaan tehokkaasti.

Pojan riimu vähän huonosti:)
 
Kalle ja Onni on kyllä niin parhaita kamuja. Ovat laitumella ihan jatkuvasti täysin kylkikyljessä kiinni ja mihinkaan ei mennä jos toinen ei ole 5m päässä. On niin ihana katsella kun tulevat niin hyvin toimeen ja nauttivat niin laitumesta, kesätä kuin toistensa seurastakin <3

Ratsastelin paljon kaarevia uria ja heppa oli aika hankala. Se oli edestä epätasainen ja vähän kuolaimessa kiinni, eikä irronnut sieltä millään. Vaihtelin paljon suuntia ja tulin useita kertoja puomeja. Puomit meni sinänsä ihan hyvin, mutta olisin halunnut sen ylittävän niitä pyöremmin. Ulkona oli vielä kova tuuli, joka ei helpottanut hevosen keskittymistä itse ratsastukseen. Tein myös paljon siirtymisiä, jossa halusin hevosen heti reagoivat apuihin. Takapää alkoikin tulemaan kivasti alle verrattuna edellisiin päiviin, mutta tuntuma suuhun oli edelleen aika huono, vaikka se paranikin, mutta tasaisuus puuttui.
Tällasilla väleillä ne on koko ajan. Kukapa sitä parasta kaveriaan kauas haluaisi :)

Laukassa otin aluksi ihan rennosti eteen laukkaa ja siitä aloin kokoamaan. Etenkin vasemmalle sain hevosen aika hyvin kokoamaan, kun kosketin takajalkaa aina välillä, jotta hevonen otti ne paremin runkonsa alle. Laukassa hevonen oli myöskin parempi edestä ja suusta mitä se oli ravissa. Laukassa otin vain muutamia kokomisia ja siitä taas eteen. Laukka ei kuitenkaan tuntunut olevan ongelmia, joten ravia työstin enemmän. Lopulta heppa oli jo ihan ok, mutta ei ihan niin läpi kuin olisin halunnut. Se oli kuitenkin aktivoitunut takaa, vaikka välillä halusikin kyyläillä jospa olisi työntekoa saanut vältettyä.
ainuat kuvat kun hevonen jaksoi nostaa pään ylös heinästä :D


Torstaina Olli ratsasti Kallen ja se oli edelleen ollut vähän vänkääjä ja hieman jumisen oloinen. Tosin tein varmaan liian lyhyet loppuverkat keskiviikkona ja Kalle on tosi tarkka verkoista jos jää hiukankin lyhyeksi niin menee helpolla jumiin. Olli oli tehnyt ihan kunnon treenin pojan kanssa ja lopulta oli kuulema tullut todella kivaa ja hienoa ravia ja laukkaa.Laitumella olo on selvästi hieman heikentänyt hevosen ratsastettavuutta näin laidunkauden alussa. On se kuitenkin aika iso muutos. Heppa liikkuu laitumella paljon enemmän ja viihtyy siellä hyvin, joten aina se työnteko ei niin kiinnostaisi. Lisäksi hepalla ei ollut kunnon sileällä läpiratsastusta tehty valmennuksen jälkeen ja Kalle vaatii tarkkaa ja säännöllistä treeniä, jotta sille ei liikaa iske lomamoodi päälle. Tästä jatketaan vaan treenejä, vaikka hepat laitumella onkin. Tänään kuitenkin luultavasti tulee vapaata, huomenna koulujumppaa ja sunnuntaina hyppyjä, joten siinä meidän loppuviikon ohjelma.


3 kommenttia:

 1. Tosi ihania kuvia ja mielenkiintoinen postaus! Toivottavasti Kalle tulisi pian paremmaksi, Ässäkään ei tällä hetkellä ole ollut ihan parhaimmillaan. Taitaa siis laitumella oleskelu voittaa kunnon treenin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepulis, heppa on vaan jotenkin väsähtäny, viime vuonna kyllä ihan sama juttu. Tää viikko vielä ku ollilla ja kallella viikonloppuna kisat, loppuviikko tarhassa ja ens viikko lomalla nii eiköhän se siitä. On kyl hassua miten kalle on niin ku yö ja päivä kesän ja talven välil. Tsemppiä sinne :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista