maanantai 12. tammikuuta 2015

Maastoiluyritys!

Heippistä taas. On nyt vähän motivaatio lopussa kirjottamisen suhteen, koska mitään kummempia ei ole tapahtunut ja lisäksi ei kukaan ole päässyt mukaan tallille, jotta saataisiin jotain materiaalia välillä, siis muitakin kun Kallen selfieitä. Torstaina juoksutin kallen, jossa se oli ihan ok. Se ei riehunut mitenkään kovinkaan paljon, vaikka pukitteli ja availi selkää innoissaan. Juoksuttaminen teki hepalle selvästi hyvää. Seuraavana päivänä Kalle oli hyvä ratsastaa. Se teki mielellään töitä. Aloitettiin ihan ravissa verkkaamalla, jonka jälkeen päästeltiin vähän reippaampaa laukkaa ympäri maneesia. Heppa oli hyvin kuulolla ja liikkui innoissaan. Sen jälkeen työstin hevosya hetken väistöillä ja avoilla, joissa heppa toimi yllätävän hyvin. Kalle ei ollut mikään super herkkä tai muuta, mutta ei hidas ja löysäkään vaan sellanen sopiva, joka suorittaa tehtävät ilman dramatisointia. Loppuverkat vielä kunnolla eteen alas ja loppukäynnit.


Lauantaina mulla kävi yksi tyttö kattomassa Kallea. Olen siis etsinyt silloin tällöin tarvittavaa liikutusapua ja nyt löysin yhden joka tykkää erityisesti maastatyöskentelystä. Annoin tytön hoitaa hepan kokonaan ja tuntui että niillä synkkäsi heti. Käytiin aluksi talutten maastossa kävelemässä, jossa tyttö ei hermostunut, vaikka Kalle vähän ramppasikin vaan pysyi rauhallisena koko ajan. Maneesissa ne teki seuraamisjuttuja ym. Kalle kuunteli ja seurasi todella hyvin koko ajan. Muutaman kerran se vilkaisi mua päin kuin varmistaakseen, että olen paikalla. Kun maastatyöskentely oli valmis hyppäsin vielä Kallen selkään ja kevyesti ratsastin sen. Se hieman enemmän kiukutteli verkkojen jälkeen vastaan mitä perjantaina. En tehnyt sen kummempia vaan pelkästään sellasen pikaratsastuksen, mutta kuitenkin niin että heppa oli kuulolla. Tallissa vielä touhuiltiin Kallen kanssa jonkin aikaa. Tyttö tykkäsi Kallesta hirveästi. Oli kiva nähdä kerrankin ihminen, joka näki ehkä samaa mitä itse olen Kallessa aina nähnyt. On muutenkin todella harvinaista löytää ihminen nykyisin, joka haluaa tehdä maastakäsin ja vaan touhuilla hevosen kanssa. Ratsastaakkin olisi saanut, mutta halusi tutustua hevoseen aluksi ja katsotaan sitten myöhemmin jos sellainen hetki tulee ratsastusta. Kallen kanssa uskon tämän olevan hyvä tapa, jotta Kalle tottuu ja näkee myöskin rajat joita sille muutkin kuin minä laitan.

Sunnuntaina Kallella oli vapaata.

Tänään tein aamutallin, mutta en ratsastanut ennen ulos vientiä. Tein tallihommat, jonka jälkeen vasta menin selkään. Ulkona oli kaunis pakkassää, joten päätin kokeilla maastoilua pitkän tauon jälkeen. Talvella ei juurikaan olla oman pihan ulkopuolella käyty ja nyt hepalla oli vielä ollut vapaata. Tie pätkällä heppa oli suht rauhallinen, mutta hokkien väliin oli jäätynyt jääpala, jonka takia ei meinattu oikeen saada pitoa, joten lähdettiin pellolle. Ei nyt ehkä ole fiksuin vaihtoehto lähteä pitkästä aikaa maastoon, vapaan jälkeen jättimäiselle pellolle.
Pelto, taaksepäin vielä reilusti matkaa ja eteenpäin ainakin samanverran mitä kuvassa tällä hetkellä näkyy.
Heti pellolle päästyä alkoi steppailu. Kalle olisi halunnut vaan painaa täysillä. Se oli todella hankala, joten tein sen kanssa paljon ympyröitä ja yritin saada rauhottumaan. Aina kun yritin hidastaa ja ottaa käynnille alkoi sen sortin hyppelyt, että huomasi että hevosta harmittaa. Päätinkin kävellä sen ajan, että se kävelee edes jotenkin ja sen jälkeen lähdettiin talliin takaisin. Otin satulan pois ja heitin loimen niskaan ja vein hepan isolle laitumelle, jossa se ei kuitenkaan viitsinyt yhtään juosta vaan meni vaan toiseen päähän, jossa tarhat ovat. Hetken käskin sen juosta siinä mun ympärillä, jotta se edes hieman liikkuisi. Otin viimein sen kiinni ja käveltiin peltoa siksakkia ympäri. Sen jälkeen lähdettiin uudestaan maastoon kävelemään nyt taluttaen. Oltiin maastokävelyllä noin tunti ja pikkuhiljaa heppa rauhottui ja päästiin ihan rennosti käppäilemään pellolla. Heppa vaikutti ihan tyytyvöiseltä lopuksi. Seuraavalla kerralla kun yritetään mennä maastoon ratsastan sen edellisinä päivinä hyvin ja ennen maastoon lähtöä kunnolla maneesissa, jotta virtaa ei olisi liikaa ja päästäisiin rennosti menemään.


Huomenna jatketaan hepan kanssa taas hommia, saa nähdä onko se energinen kun tänään pääasiassa vaan käveltiin ja eilen oli se vapaa. Toisaalta uskon, että hevosen pää on ainakin tuulettunut, kun on saanut pitkän maastokävelyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti