perjantai 2. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen ratsastus

Eilen ensimmäinen päivä sain vihdoin jonkun ottamaan edes muutaman kuvan. Tosin ratsastin tosi pikaisesti, sillä Jussin mielestä muutenkin tallilla menee ainakin 5 tuntia. Ratsastin noin 30minuuttia + alku ja loppukäynnit. Heppa oli rauhallinen, mutta hieman hidas ja olisi saanut liikkua energisemmin. Tosin hevonen on saanut nyt kevyen jakson takia liikkua aika rauhassa ja ei olla juuri muuta kuin jumppailtu, enkä sen suurempia ole vaatinut. Oli tarkoitus mennä tänään vielä, mutta ulkona oli niin hirveä myrsky, etten viitsinyt edes lähteä kolisevaan maneesiin, jossa hevonen tuskin olisi keskittynyt.

Sori kuvien huono laatu. Maneesissa kyllä hyvä valaistus, mutta kamera ei oikeen siellä liikkuvaa pysty kuvaamaan, jos ei ulkoa tule kunnolla valoa. Hevonen liikkui koko ratsastuksen ajan aika etupainoisena ja se vaatisi kunnon treeniä saada se paremmin takaosalle. Muutamia ihan ok pätkiä tuli. Hevonen oli hieman hidas pohkeelle oikeastaan koko ratsastuksen ajan. Teinkin sen kanssa jonkin verran temmon vaihteluita ja paljon taivutteluja ja väistöjä. jotta hevonen tulisi paremmin pohkeen ja ohjan väliin ja reaktio apuihin tulisi nopeammin. Nyt kun aletaan taas enemmän treenaamaan, mitä katsoa, että hevonen reagoi jokaiseen apuun ja muutenkin ratsastaa tarkemmin ja pyrkiä kunnon rytmiin ja liikkeeseen koko ratsastuksen ajan.
 Olen kuitenkin todella tyytyväinen siihen, että vaikka nyt hevonen on ollut kevyemmällä, on sen käytös pysynyt hyvänä. Se ei ole säikkynyt tai kovinkaan paljon pelleillyt. Toki se ratsastuksen aluksi usein vähän testailee onko pakko tehdä mitään. mutta hieman komentamalla se luovuttaa nopeasti, eikä pattitilannetta viime vuoden tavoin ole päässyt syntymään. Pienikin testailu jää yleensä pois kun hevonen joutuu enemmän töihin, eikä saa vapaita tai kerää virtaa niin paljoa.

Porkkana venytykset ratsastuksen jälkeen.

 Huomiseksi on luvattu vielä kovaa myrskyä ja tuulta, joten katsotaan miten päästään liikkumaan. Kelit on kyllä ollut ihan hirveät viime päivät, mihin se ihana ja kaunis luminen talvi jäi???
Loppuun vielä muutama video 1.1.2015 verkoista
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti