torstai 22. tammikuuta 2015

ostos ja kuulumisia!

Heippistä. Meillä ei oikeastaan ole ollut mitään kirjotettavaa. Kalle liikkui viime viikolla joka päivä. Torstaina mentiin hieman puomeja ja muuten vaan jumppiltiin ja tehtiin jonkin verran laukan kokoamista. Heppa oli ihan ok, mutta ei nyt mitenkään super hyvä.

Perjantaina menin heti aamusta ratsastamaan. Ulkona oli todella märkää ja kauhea ilma. Käveltiin aika pitkään aluksi. Lumia tippui aina välillä katolta, mutta onneksi vain ihan pieniä, joten Kalle ei reagoinut muuta kuin hieman säpsymällä. Ratsastin hepan todella nopeasti, koska olin lähdössä leirille viikonlopuksi ja oli vähän kiire aikataulu. Ratsastin vain askellajit läpi ja lopetin siihen. Loppukäynnit taas maastakäsin. Juuri kun oltiin lähes poistumassa maneesista, tippui toiselta puolelta maneesin katosta hirveä määrä lunta pitäen kovaa kolinaa. Siitä Kalle hermostui. Se ryntäsi ohi ja hieman hyppi, mutta pysähtyi heti narun kiristyttyä. Kalle tärisi ja oli selvästi peloissaan. Maneesista poistuessa tultiin ulos aika vauhdilla ja pihalla pyörittiin hetki ennen kun sain peilijään päällä hevosen kulkemaan suoraan. Talliin mentiin suht rauhassa, mutta hieman hermostunut hevonen oli kylläkin. Noo se pääsi melkein heti ulos ja oli jo suht rauhallinen.

R kävi viikonloppuna Kallen kanssa ekaa kertaa yksin touhuamassa. Ne oli ollut molempina päivinä maastossa kävelemässä ja hieman maneesissa. Kalle oli etenkin lauantaina ollut aika lentoon lähdössä koko ajan ja pelännyt kaikkea mahdollista. En yhtään ihmettele Kallen reaktiota, kun olen sitä käsitellyt oikeastaan yksin koko 1,5v ja se suhtautuu varauksella aina kaikkeen uuteen, ennen kun sen luottamus on edes jotenkin ansaittu. Sunnuntaina heppa oli ollut rauhallisempi, mitä nyt muutaman kerran hyppinyt pystyyn ja vähän ryntäillyt, että R sormi oli vähän vääntynyt, mutta ei kuulema pahasti. Oli se kuulema silti niin kiva heppa!

Maanantaina heppa oli hieman jännittynyt, niin kuin se yleensä on, jos vieraat on sitä käsitellyt. Verkkasin normaalisti sitä ratsastaessa ja menin taas välillä ilman kannuksia. Ilman kannuksia huomasin saavani kootuksi hevosta paljon paremmin laukassa mitä kannuksilla mentäessä. Luulen että ilman kannuksia pääsen lähemmäs hevosta ja saan tiiviimmin ratsastettua sitä.

Tiistain Kalle vietti vapaata.

Eilen menin hepalla aamupäivällä. Aluksi se oli vähän hermostunut, mitä se usein on jos menen kesken päivän tallille. Tallissa se söi kuitenkin ja oli ihan rauhassa. Aluksi ratsastaessa se oli aika menossa ja välillä viskoi päätä kuin mikäkin energia pommi. Ratsastin hevosta vaan enemmän ja tehokkaammin eteen, jotta sen takapää aktivoituisi. Kerran se huiskaisi etujaloilla, mutta sen jälkeen kaikki pelleily loppui ja se oli oikeastaan aika kiva. Laukka oli hyvää ja takapää oli hyvin alla, vaikka olikin liikkunut kevyesti. Kaikinpuolin ihan onnistunut ratsastus, vaikka hevonen turhan energinen olikin.

Sitten uuteen ostokseen, eli Kalle sai uuden villaloimen hööksin alennusmyynnistä. Loimi oli aika ohut, mutta menee ihan siihen tarpeeseen mihin me sitä tarvitaan. Lisäksi väri mielytti silmää ja muutenkin loimi oli ihan siisti.Loimea kokeillessa huomasin, että Kalle on ehkä hieman hoikistunut taas. Luulen, että epävakaiset säät on vaikuttaneet, koska syö huonolla ilmalla huonosti varsinkin ulkona. Nyt lisäsinkin hevoselle greenlinea, jotta sen edes tähän asti saavutettu massa ei pääsisi yhtään vähenemään, sillä lihava se ei ainakaan missään nimessä ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti