perjantai 27. maaliskuuta 2015

Höntsäviikko

Ollaan tässä viikon verran menty aika kevyellä liikutuksella. Onneksi kengityksen jälkeen ei ainakaan vielä ole mitään ongelmia kavioissa tai jaloissa ilmennyt ja hevonen on liikkunut ihan hyvin.

Lauantaina: kevyt jumppailu
Sunnuntai: Vapaata
Maanantai perus jumppaa
Tiistai: Vapaa
Keskiviikko: Jumppailua
Torstai: Vapaa
Perjantai: Irtohypytys+ ratsastusYllä siis meidän tämän viikon ohjelma, joka on ollut ihan super kevyt. Heppa on kuitenkin ollut ihan kiva eikä ole pahemmin kerännyt kauheaa määrää virtaa vapaista ja on ollut koko ajan ihan ratsastettavissa. Olen tehnyt paljon siirtymisiä niin askellajien sisällä kui askellajista toiseen. Kalle on helpolla vähän hidas pohkeelle ja olenkin pyrkinyt käyttämään jalkaa vain tarvittaessa ja terävästi. Olen myös keskittynyt omaan istuntaa, jotta istuisin suorassa ja en ainakaan käyttäisi liikaa kättä. Kalle onneksi on tosi kevyt edestä, mutta ei aina kovinkaan tasainen. Ollaan myös yritetty saada etupäätä kevyemmäksi ja takapäätä aktiiviseksi. Se on jo välillä onnistunut todella kivasti. 

Tänään ajattelin että on aika välillä tehdä vähän jotain kivaa ja lisäksi laitoin hevoselle pitkästä aikaa estesatulan. Kallella on estesatula ollut viimeksi sillon kun Johku sillä meni ja Kalle oli ihan mahdoton. Tänään laitoinkin estesatulan ihan testiksi, että jos se kuitenkin olisi epäsopiva. Lisäksi itse en tykkää estesatuloista yhtään tai ainakin niin luulin. Annoin hevosen verrytellä alkukäyntien jälkeen itsekseen. Se oli aika rauhallinen eikä riehunut, vaikka kantelin esteitä. Mentiin kujaa ihan muutama kerta. Meillä oli 2 estettä sarjavälillä. Heppa selvästi nautti ja teki taas hyvää vähän päästä hyppelemään. Hyppimisen jälkeen menin vielä selkään. 

Kalle liikkui kivasti ja omallekkin pehvalle estesatula tuntuikin yllätävän mukavalle. Onneksi satula tuntui myös selässä sopivalta ja heppa liikkui sen alla todella hyvin. Ainut ongelma on kyllä, että vyö on aika lyhyt ja joudun suoraan kuristamaan vyön hevoselle.:)

Olisiko teillä muuten jotain kysyttävää tai haluaisitteko, että kirjoitan jostain tietystä jutusta??


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti