maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kuulumisia!

Saatte nyt kuulumisia. Meistä ei oikeastaan ole mitään kuulunut, koska mitään kummempia ei ole tapahtunut. Tiistaina hevonen oli hiema outo sisään tulessa, se söi lisärit, mutta heiniin se ei koskenut. Lisäksi se kuopi kauheasti ja oli sen oloinen kuin olisi menossa piehtaroimaan, mutta ei kuitenkaan mennyt. Päätinkin, että en ratsasta ja taluttelin heppa n. 1h maneesissa, jossa se kuitenkin oli ihan normaali. Otettiin myös muutama ravipätkää sen verran mitä viittisin juosta. Keskiviikkona ratsastin hevosen ihan kunnolla, sillä saatiin torstai aamulle sovittua raspaus. Heppa oli keskiviikkona aika hankala, mutta loppuakohden se onneksi parani ja saatiin ihan hyvääkin pätkää.

Torstai aamulla ajoin töistä siksi aikaa tallille, kun Kalle raspattiin. Hieman jännitti miten heppa reagoisi. Edellisellä kerralla meni kaikki hyvin, eikä tarvinnut rauhoittaa. Nyt kuitenkin hampaat raspatiin sähköraspilla ja Kalle osaa olla aika ennakkoluuloinen. Onneksi hevonen käyttäytyi paremin kuin hyvin, eikä rauhtoitusta todellakaan tarvittu. Se seisoi paikallaa ja sain pidellä sitä ihan löysällä narulla. Kallella on kuulema hyvät hampaat. Nyt oli aika paljon piikkejä, mutta vuoden päästä kuulema riittää, sen aikaisemmin ei ole tarvetta.

Perjantaina ratsastin Kallen ja yritin olla edestä todella kevyt, jotta ei tekisi kipeää. Heppa oli tosi kiva. Mentiin hieman puomeja lävistäjillä ja heppa teki mielellään ja hyvin kaikki pyydettävät jutut. Se oli selvästi edestä parempi, eikä protestoinut kertaakaan. Ennen raspausta se oli edestä todella huono, eikä ollenkaan tasainen, joten ainakin parempaan päin oli mennyt.

Lauantaina Kallella oli vapaata. Sunnuntaina oli oikea sekaliikutus, koska maneesiin oli tullut uusi kamalan pelottava iso tavara. Heppa ei sitä heti huomannut, mutta kun toisesta päästä käännytiin siihen suuntaan heppa sai lähes sydärin. Se yritti päästä tilanteesta pois, ilman että vetäisi narusta. Se tärisi ja oli aivan kauhuissaan. Muutamat laukkaympyrät otettiin, kun heppaa vain pelotti niin paljon ja kesti aina hetki ennen kun se rauhottui. Onneksi oli liina olisi muuten voinut olla hieman hankala pidellä ponia. pikkuhiljaa se onneksi rauhottui ja uskalsi mennä edes hieman lähemmäs toista päätä. Lopulta uskallettiin käydä ihan haistelemassa tavaroita, tosin hieman varoen. Heppa oli aika hikinen ja en enää ratsastanut hevosta sen jälkeen. Otettiin Kallen kanssa muutamat irtohypytykset vielä loppuun, jossa heppa oli todella kiltisti. Ekalla kerralla se vaan käveli esteen yli, muut kerrat se tuli rauhallisessa laukassa ja jatkoi rauhassa sen jälkeen, tullen ihan itse muutaman kerran, joka riitti tälle päivälle. Kiva että heppa sai tehdä jotain kivaa, kun oli aluksi niin jännitynyt ja pelokas, mutta lopulta maneesireissusta jäi molemmille hyvä mieli. Käveltiin vielä pitkään ja heppa oli niin rento ja tyytyväinen. Ulkona tosin oli aika kova myrskytuuli ja pimeää, joten pihalla otettiin muutamat paniikkiympyrät, mutta lopulta päästiin talliin ihan hyvin ja hepat pääsivät iltaruuille, Kalle tosin jalkapesun kautta.
 Hekä uskalletaan nyt hyppäämään ihan ratsasta selässä, kun heppa on päässyt hieman vapaana ekaa hyppäämään ja käyttäytyi siinä todella hyvin ja rauhassa.

Tänään tein aamutallin ja ratsastin ihan jumpaten jo aamusta. Heppa oli ihan kiva ja todella kevyt edestä. Aluksi se ei venyttänyt kunnolla eteen alas vaan halusi kulkea paljon kootumpana, sain kuitenkin päätä hieman eteen enemmän ja alemmas. Kaikenkaikkiaan heppa oli kiva ja rento, ei mikään superterävä, mutta ihan hyvä jumppailuun.
Äiskän pikkuhirmu vahtii pihalla olevia "petoja" :D Voiko toinen olla vielä sulosempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti