maanantai 9. maaliskuuta 2015

Kuulumisia!
Vähän on mulla tylsät otsikot, mutta en koskaan keksi mitään parempaa ja muutenkin kuulumisiahan tänne olen tulossa kirjottamaan. Kalle liikkui viime viikolla ma, ke,to, pe ja la. Olen tehnyt sen kanssa paljon ihan perusjumppaa ja heppa on nyt raspauksen jälkeen ollut huomattavasti parempi. Kiukuttelut on jäänyt lähes kokonaan pois, poikkeuksena vapaan jälkeen aina aluksi voi hieman kiukutella työntekoa, mutta lopettaa sen lähes aina yhden kerran jälkeen,

Hevonen on ollut todella ryhdikäs ja liikkunut hyvin. Tasasuutta koko menoon ja etenkin tuntumaan saisi tulla, mutta parempaan päin koko ajan. Viime viikolla oikein huomasi, miten hevonen oli joka ratsastuskerta mukavampi ja mukavampi. Lauantaina ratsastin Maijun ja Onnin kanssa yhtäaikaa ja Kalle oli todella rento, eikä säikkynyt mitään, vaikka joskus talvisin on ottanut välillä kipinää muista. Se on jättänyt pois aikalailla nyt kaikki turhat säikkymiset ja tuntuukin, että ollaan hyvä rytmi löydetty nyt ratsastusten kanssa. Hieman poen kyllä huonoa omaatuntoa, sillä tarttisi aloittaa taas maastoilemaan enemmän ja laittaa se estesatula selkään ja hypätä edes jotain maahankaivettua, noo ehkä tästä joskus.

Lauantai illalla lähdettiin muuten kohti Turkua ja meillä oli siellä Suvin kanssa hotellihuone varattuna, koska vietettiin mun 25v. synttäreitä, jotka oli siis eilen naisten päivänä. Ilta meni hyvin ja vauhdikkaasti ja suunniteltiinkin, että pitää ottaa joskus uusiksi. Sunnuntai aamulla tosin hieman väsytti tai no oikeastaan sunnuntai illalla kun meille tuli vielä vähän vieraita. Ei oikeen ne 3h yöunet olleet riittävät ja illalla aloinkin nukkumaan jo klo 20.00:D mutta oli kyllä ihan superhauska viikonloppu.Aamupalaa!!!:P
Tänään olikin aamutallin aika ja ulkona oli aivan mahtava ilma, joten heitin hepat heti pihalle. Tallin siivottua, annoin Kallen olla reilu tunnin ilman loimia, koska ei tuullut yhtään, oli varjossa lähemmäs +10 ja aurinko lämmitti oikeen paljon. Heppa kyllä nautti. Siivosin vielä pohjan tahran, olen sieltä jo reilut 2 kottarillista vienyt paskaa pois, nyt tuli vielä 3 ihan täyttä kottarillista, mutta nyt tarhan on suht siisti, tarttisi heiniä vielä vielä sieltä pois, jotka Kalle on jalkoihinsa tallonut.
Otin vielä riimunkin pois ja hevosen mielestä sitä oli todella kiva syödä, maistui varmaan herkulliselle.

Irti ei päästänyt, vaikka jossain vaiheessa yritin sitä poiskin ottaa.
Laitoin hepan vielä tarhassa valmiiksi ja lähdin maneesiin. Jumppailin poikaa ja vitsit miten hyvää laukkaa se teki oikealle. Otin aika paljon laukka-ravi ja laukka-käynti siirtymiä ja kyllä huomasi miten takaosa alkoi tulemaan alle. Sain tehtyä todella vähän etenevää laukkaa ja sainkin tehtyä todella pientä volttia niin että hevonen oli suora ja se väistätti etuosaa. Oli kyllä kivaa heppa kun alku erimielisyyksistä päästiin. Sen jälkeen jätin hepan suoraan tarhaan ja loimet päälle ja päiväruuille. Huomenna sitten Kallella hommat taas jatkuu. Harmi kun huomiseksi ei oo niin lämmintä ilmaa enää luvattu ja ehkä pitäis sataakkin hieman. Noo ehkä näitä keväisiä päiviä tulee vielä paljon lisää:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti