maanantai 30. maaliskuuta 2015

Onnellinen hevonen (esteitä)!

Eilen Kalle pääsi varmaan lähes puolen vuoden estetauon jälkeen hyppäämään. Kunnolla hepalla on hypätty viime keväänä ja sen jälkeen olen itse yrittänyt aina välillä rämpiä sen kanssa jotain maahankaivettuja ristikoita. Puomeja ollaan välillä kyllä menty mielenvirkitykseksi aina sillon kun poika on ollut ihan kyllästynyt maneesissa pyörimiseen. Itse en oikeen noista esteistä välitä ja estesatulassa on tunne ollut, että turvavyötä tarvittaisiin, vaikka se tunne on onneksi nyt jo kadonnut ja estesatula on ihan kiva satula.

Nyt kuitenkin sain taitavamman kuskin esteille ja heppa pääsi vihdoin toteuttamaan itseään. Aluksi poika oli hyvin rauhallinen (ei varmaan tajunnut, että pääsee hyppäämään). Olli aloitteli verkkailemaan hevosta ihan rauhassa ja pikkuhiljaa lisäsi puomit hommaan mukaan, jossa heppa alkoi pikkuhiljaa selkeästi piristymään.
Heppa innoissaan kohti puomeja menossa!

Puomien jälkeen nostettiin esteitä pieniksi ristikoiksi ja pystyiksi. Aloitettiin ihan pienistä, sillä hepalla ei ole hypätty ja joskus se saattaa olla ekoilla kerroilla vähän turhan villi ja innoissaan. Kalle oli kuitenkin aluksi aika hyvä, eikä pomppinut tai kiihdytellyt ihan liikaa.
Kalle alkoi innostumaan koko ajan enemmän ja enemmän mitä kauemmin hypättiin. Se selvästi nautti hommasta ja näki miten se oikeen rakastaa esteitä. Välillä homma oli vähän vauhdikasta, mutta hevonen pysyi kuitenkin suht hyvin kuulolla. Kerran tuli kunnon pukit, kun esteen puomi tippui ja pieni draamakuningatar nosti päätään. Kyllähän sitä vähän rodeota pitää ottaa kun puomi tippuu. Sen jälkeen ei kuitenkaan enää pomppukohtauksia tullut.
Nostettiin linjan esteitä hieman ja varsinkin vasemmalle, jossa seinä oli vähän hillitsemässä pojan menohaluja, meni esteet oikeen kivasti. Toiseen suuntaan hepalla oli esteiden jälkeen enemmän tilaa ja välillä poika näkikin parhaaksi ottaa vähän askelia välistä pois.
 Loppuverkoissa heppa oli todella tyytäväisen ja rennon oloinen. Ravi oli selvästi parempaa ja letkeämpää kuin alussa. Loppukäynneissä ja tallissa hevonen oli jotenkin niin hyvällä ja levollisella tuulella. Harmittaa oikeen kun Kalle ei ole päässyt pitkään aikaan hyppäämään kunnon kuskin puuttuessa. Mun ja Kallen hyppäämiset on kuitenkin niin eriasia:D. Kalle vaan niin rakastaa hyppäämistä! Tarkoitus olisi, että heppa pääsisi Ollin kanssa nyt useammin hyppäämään. On niin kiva kun on joku kerrankin tykkää Kallesta, kun kaikki ei oikeen asiasta ole samaa mieltä ja pärjää hevosen kanssa hyvin. Noo katotaan jos seuraavat hyppelyt saataisiin loppuviikolle, toivotaan! Mutta tosiaankin kiitokset Ollille, että suostuu ratsastamaan ja hyppäämään tolla mun hölmöllä hepalla.
Tänään olikin todella kiva hevonen ratsastaa. Ulkona oli aika kova tuuli ja vettä tuli taivaan täydeltä (onneksi on maneesi). Jumppailin hevosen vaan kevyesti ja se oli hirveän yhteistyö haluinen, ei mitään kiukutellua missään. Se oli myöskin letkeä koko ajan ja teki mielellään töitä. Ravailtiin vaan kevyesti taivutelle ja otettiin ihan rentoa laukkaa eteen-alas isoilla ympyröillä.

Loppuviikon ohjelma ei ole vielä ihan selvillä, sillä hepalla on luultavasti huomenna tai keskiviikkona vapaata ja toisena päivänä kunnon koulujumppailua ja pääsiaslomalla tarkoitus olisi ahkerasti käydä pojan kanssa treenailemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti