perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kengitys

Alkuun kuitenkin kuulumisia. Tiistaina poika vietti omien kiireiden takia vapaapäivää kauniissa auringon paisteessa, tosin eipä sitä vapaapäivä varmastikkaan haitannut:) Keskiviikkona työt jatkuivat jumpalla heti aamusta. Heppa oli ihan ok, aluksi hieman hidas pohkeelle ja auringosta tulevat varjot sai hevosen vähän kyttäilemään, eikä siksi joka kohdassa ihan täyttä keskittymistä ollut. Kuitenkin loppuakohden koko ajan parempi. Lisäksi hevonen suoritti mielellään ja oli tyytyväisen oloinen ja teki tehtävät kyselemättä. Tehtiin paljon taivutuksia niin sisälle kui uloskin, jotta sain kyljet kunnolla venymään, lisäksi muutamia avoja ja väistöjä, jotta sain hevosen takajalkoja aktivoitua, jotta laukka työskentely olisi helpompaa.

Aloitin laukan aluksi kunnolla eteen ja rennosti, jotta saadaan laukka pyörimään. Sen jälkeen tehtiin muutamia nostoja ja siirtymiä raviin ja pyrittiin pitämään hevonen koko ajan takaosan päällä, eikä valahtamaan lavoille raviin siirtymisissä. Siirtymät raviin on huomattavasti parantuneet, mutta silti ne vielä hieman valahtavat, joten otin hevosen ennen siirtymää todella lyhyeksi ja kootuksi ja käänsin sen voltille, jossa sen piti olla kunnolla takaosalla. Tämä onnistuikin hyvin ja voltin jälkeen raviin siirtymät olivat todella paljon paremmat. Lopuksi vielä ravia isolla kasikolla kunnolla eteen, jonka jälkeen käytiin vielä taluttelu lenkki rantaan päin, jossa heppa käyttäytyi todella kivasti ja rauhallisesti.
Eilen meillä kävi uusi ratsastaja kokeilemassa Kallea. Kalle kylki ihan kivasti, aluksi hieman hidas pohkeelle mitä se on lähes aina ja hieman poikaa jännitti vieras ratsastaja aluksi. Kerran se sai jopa ratsastajan alas selästä, kun ihan rauhallisesta ravista pukitti ja vaihtoi suuntaa ihan ilman varotusta ja salaman nopeasti, ettei ratsastaja kerennyt tajuamaan edes kunnolla. Kalle testaa lähes aina uudet ratsastajat ja usein juuri kyseisellä tavalla. Ratsastaja kuitenkin nousi heti takaisin ja heppakin pysyi aisoissa. Muutaman kerran se taisi yrittää, mutta nyt ratsastaja ei antanut sille mitään vaihtoehtoa pelleillä ja lopuksi heppa kulkikin kivasti, eikä enää yrittänyt edes testailla. Kaikenkaikkiaan ratsastaja piti hevosesta ja Kalle on kuulema hauska ja lupasi tulla uudestaakin aina silloin tällöin, jos vaan aikataulut saadaan sovituksi.

Tänään aamulla oli sitten se kengitys klo 9.30. Laitoin hepat heti aamusta ulos, jotta Kalle kerkesi olemaan hetken ulkona ennen kengitystä. Tänään herraa kyllä todella taas harmitti olla kengityksessä sisällä ja takapäässä kengittäjä sai tehdä töitä, sillä Kalle halusi koko ajan vetää jalan pois. Toista takajalkaa kengittäessä kävi pieni vahinkokin kengittäjälle kun Kalle riuhtasi jalas pois juuri kun kengittäjä oli puukolla siitä ottamassa ja se vähän lipsahti ja jonkin aikaa kaviosta tuli jonkin verran verta. Noo puhdistettiin se vedellä letkuttamalla ja laitettiin vielä varmuudeksi petadinea, vaikka ei se mihinkään syvälle mennyt vaan otti vaan pinnasta hieman. Onneksi hevonen ei sitä mitenkään aristanut. Vieläkin heppa hieman pelleilli, jolloin kengittäjä komensi kerran kunnolla, jonka jälkeen poika seisoi kunnolla loppuun asti, ilman ongelmia. Aina sen pitää vaan kokeilla, jos sitä ei ihan huvita hommat. Loppuun saatiin kengät hyvin laitettua.

Kengityksestä lähdin suoraan maneesiin, jossa juoksutin hevosen, jotta näin miten se liikkuu ja ettei se vaan onnu tai muuta. Onneksi heppa liikkui todella kivasti ja oli muutenkin rauhallinen, eikä yhtään riehunut tai riekkunut. Se kulki kivasti eteen alas ihan ilman mitään apuohjia, teki hyviä siirtymisiä pelkästä äänestä ja toimi kaikinpuolin todella kivasti. Se on yleensä juoksuttaessa todella rauhallinen ja kiva, mikäli se on edellisinä päivinä liikkunut hyvin. Vapaiden jälkeen meno on jokseenkin villimpää. Noo pitää vielä tarkkailla ja pestä jalkaa ettei se vaan tule kipeäksi tai tulehdu, vaikka vaan "pintanaarmu" onkin. Huomenna olisi tarkoitus tehdä vähän kouluhommia vielä ja sunnuntaina on joko vapaa tai tehdään jotain kivaa, katotaan nyt mitä jaksetaan:)

Kaunis poika!

Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti