sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Erilaisia kuvia!

Saatte tänään vähän erilaisia kuvia, mitä normaalisti on. Lauantaina ratsastin Kallen kunnolla läpi. Talliin tuli uusi heppa ja kaikki hepat on ollut vähän sekaisin uudesta tulokkaasta, sillä Kallen jälkeen muita ei ole tullut (eli yli 1,5v). Ratsastin eilen hepan illalla ja se oli aluksi hirveän jännitynyt ja jo pihalla saatiin muutama raviaskel ja pienet hypähdykset tehtyä. Maneesissakin hevonen oli jostain syystä tosi jännitynyt, mutta pikkuhiljaa se siitä rentoutui.Aloitin tekemällä käynnissä takaosakäännöksiä, jotka sujuivat yllätävän hyvin. Tein niitä aina kulmiin, joten hevonen teki aina 1/4 osa käännöksiä. Ravissa tein paljon taivutteluja ja väistöjä. Tehtiin myös siirtymisiä askellajien sisällä, sillä hevonen oli aika energisellä tuulella ja sai pikkusätkyjä vähän väliä. Pikkuhiljaa sain sen keskittymään töiden tekemiseen ja hommat alkoi sujumaan ihan hyvin.


Vasempaa laukkaa en meinannut millään saada pyörimään ja usein muutenkin välillä tällaisten kevyeiden viikkojen jälkeen, kun en ole kunnolla sitä ratsastanut, niin laukan sääminen paremmin pyöriväksi on usein hankalaa. Oikealle laukka oli parempaa ja hevonen oli paremmin takaosan päällä. Otettiin vielä lopuksi vasenta laukkaa ja homma pyöri jo paremmin, mutta ei se edelleenään hyvä ollut.


Työstin vielä hetken harjotusravissa hevosen kokoamista, mutta heppa alkoi pikkuhiljaa vähän väsähtämään, hyvin se kuitenkin tsemppasi. Tehtiin vielä loppuverkat ja lopeteltiin lauantain osalta.
Tänään Kalle pääsi hyppäämään toisen kuskin toimesta ja oli ihan innoissaan. Katsellaan jos jaksan siitä erikseen kirjotella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti