perjantai 13. maaliskuuta 2015

Aurinko paistaa...

Tämä viikko on ilmojen osalta ollut aivan ihana ja auringon paiste senkun pitäisi jatkua. Tiistaina mulle piti tulla ratsastaja, mutta oltiin ymmäretty vähän väärin ja siksi ei ratsastaja päässytkään paikalle. Kävelytin poikaa ulkona n.20min. Ulkona oli aika tuulista ja aluksi herra jaksoi rauhassa kävellä pihalla. Pikkuhiljaa alkoi herra kuitenkin käymään vähän kuumana ja muutamat piruetit esiinnyttyä siirryttiin kohta maneesiin. Mulla ei ollut mitään ratsastusvarusteita mukana ja lisäksi maneesi oli varattu jo alle puolentunnin kuluttua, joten juoksutin pojan ilman mitään apuohjia. Pidin liinan aika lyhyenä, koska halusin hevosen kokoavan enemmän, enkä kaahottavan. Itse k'velin vieressä. Tarttisi kokeilla tästä joskus juoksuttaa kahdella ohjalla ja katsoa miten hevonen reagoi.

Kalle oli todella kiva ja rauhallinen. Se laukkasi todella nätisti ja lyhyttä laukkaa, eikä riekkumisesta ollut tietoakaan, vaikka maneesi hieman kolisikin tuulen voimasta. Juoksutin vain sen verran, että heppa pääsi hieman liikkeelle ja sitten mentiinkin jo takaisin talliin, kun maneesin varanneet alkoivat ilmestyä paikalle.
Vanha kuva jostain vuodelta 2013

Keskiviikkona ratsastin pojan sileällä ja se oli aikast kiva. Jostain syystä aina ekassa ravisiirtymässä se hieman on tahmainen ja yrittää sitä välttää, mutta sen jälkeen ei mitään ongelmaa. Tein aika paljon väistöjä ja kokosin hevosta välillä. Laukassa tein kokoamisia, josta aina voltti niin että takapää tulisi kunnolla alle. Hevonen on nyt löytänyt takajalat välillä todella kivasti laukassa ja sitä pystyy laukassa kokoamaan paljon. Huomaa että voimaa on tullut. Laukassa joudun usein lyhentämään ohjiakin paljon, koska hevonen lyhenee todella paljon. Vielä pitäisi saada se laukassa suoremmaksi ja ratsastaa sitä laukassa vähemmän ympyrällä ja enemmän suoralla uralla. Suoraa meneminen on vaan niin hirveän vaikeaa:D Ravissa ollaan myös saatu takapäätä paremmin alle, eikä olla enää ihan niin etupainoisia. Hevonen lyhenee nyt todella hyvin, eikä paina menemään enää takajalat tallissa, vaan on edestä kevyt ja aktiivisempi.

Noo nyt kun kehumaan olen päässyt, että miten kiva heppa mulla on, niin torstaina ei sitten ihan heti niin sujunutkaan. Kalle on aika tarkka päivän rutiineista ja saa iltaruokansa yleensä viimeistään puoli 8. Nyt lähdin vasta 8 aikaa ratsastamaan ja iltaruuatkin oli saamatta. Hevonen oli jo karsinassa vähän levoton, vaikka sillä olikin vielä edellisiä heiniä jäljellä. Sitä haukotutti ja kiukutti kun päiväjärjestystä sotketaan.
2014 taivassalosta kisoista

Maneesissa meno oli ihan samanlaista. Se ei olisi halunnut tehdä töitä ja protestoi jatkuvasti. Aloinkin jo pienen ravailun jälkeen istumaan harjotusraviin. Mentiin pientä rauhallista ravia, jossa väistätytin hevosta vuoroin sisälle ja ulos. Pikkuhiljaa hevonen parani ja kohta se ei enää kiukutellut, vaikka sille sivuttaisliikkeet vaikeita ovatkin, joutuu ottamaan takapäätä enemmän alle, jotta liikkeet helpottuu ja sehän vaatii töitä. Lopulta heppa oli todella kiva. Se oli ryhdikäs ja energinen ja loppuravit se teki jo todella hyvin ja letkeästi. Sitä selvästi kiukutti, kun joutui töihin myöhään, koska laantui kuitenkin nopeasti ja oli todella kiva. Lisäksi olen vähentänyt Kallen loimitusta aika paljon ja se reagoi siihen yleensä aika vahvasti, jos sille tulee hiukankin kylmä, jolloin se vetää itsensä jumiin ja on ratsastaessa hankala.

Tänään laitoinkin hevoselle hieman paksumman loimen päälle, vaikka päivisin lämpöä onkin paljon, mutta aamulla ja illalla on ilma kylmää, joten mieluummin liian kuuma kuin kylmä, koska jumeja ja kiukkusta hevosta en halua. Tänään pidettiin vain kivaa, enkä kiipustanut selkään ollenkaan. Aluksi käytiin jättämässä suurimmat energiat maneesiin irtojuoksutuksen voimin, jossa tuli hyvin myös herran selkälihaksia avettua kunnon pukkien seurauksena. Muuten hevonen oli kiltisti ja rauhassa. Se yleensä pukittelee, mikäli on jumissa ja torstaina se joutui kulkemaan todella lyhyenä koko ratsastuksen ajan, kun oli sen verran hankala. Kun heppa oli juossut hetken maneesissa otin sen takaisin liinan päähän ja lähdettiin ihanaan aurinkoiseen ilmaan kävelemään. Heppa selvästi nautti ja oli todella rento.




Heppa ihan nukuksissa, kamalaa kun herätettiin kesken päiväunien!:)


Tosin se oli vähän hölmä. Yritti niin kovasti saada maasta vauhdissa syötyä ruohoa, että potkaisi itseään päähän, HÖLMÖ! Heppa selvästi nautti maastokävelystä ja auringosta, eikä temppuillut tai kiirehtinyt yhtään. Tarhaan päästyäänki se vain nukkui auringossa, vaikka sillä oli päiväheinät juuri tullut. Tosin Kalle ei ole mikään ahmatti ja syö aina hieman kerralla ja sen jälkeen nautiskelee pikku torkkuja, kunnes taas alkaa nälkä iskemään. Hyvää ja aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti