keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kuolain kokeiluja!

Heippistä, päätin eilen mennä pitkästä aikaa kangilla. Meillä ei erikseen ole kankisuitsia, joten pientä väsäämistä ylimääräisine niskahihnoineen niissä aina on. Laitoinkin ne nyt meidän ruskeisiin suitsiin, jotka ei ole käytössä, niin saavat olla niissä koko ajan kiinni. Kangilla Kalle yleensä vähän kuumenee ja siksi päätinkin laittaa ne, sillä Kalle on ollut löysä.

Tein Kallen kanssa ihan perusjumppaa, paljon kaarevia uria ja siirtymisiä. Kankiohja meillä on koko ajan ihan löysänä. Heppa oli heti alusta asti parempi, mitä se on nyt lähiaikoina ollut.En pyytänyt aluksi mitään isoa ravia, mutta halusin silti takapäätä aktiiviseksi. Tein lävistäjällä välillä aina temponlisäystä ja välillä pysähdyksiä. Heppa oli itseäsiassa aika terävä pysähdyksestä raviin siirtyessä. Ravien jälkeen tein laukkaa ja laukannostoja, jotta heppa heräisi kunnolla. Kun laukka alkoi pyörimään aloin koota hevosta ja kääntämään niin että takapää menee pienempää volttia ja etuosa isompaa. Ihan hyvää pätkääkin saatiin ja heppa oli terävämpi ja kootumpi. Hieman välillä oli ongelmia tasaseen tuntumaan edestä, mutta parempi mitä se on ollut. 

Laukan jälkeen otin vielä ravia ja vitsit miten mageeta ravia heppa teki. Se oli ryhdikäs ja raviin tulikin kivaa liitovaihetta. Samanlaista tunnetta en ole aiemmin pojan kanssa saanut. Tehtiin vaa hetki tätä parempaa ravia ja sen jälkeen loppuverkat, jotta hepalle jää hyvä mieli. Itse olin kyllä super tyytyväinen kun hevonen oli taas hieman enemmän oma itsensä, ei se toki vielä terävimmillään ollut, mutta ei kaikkea voi kerralla pyytää.

Tänään jatkui taas kuolainkokeilut, sillä kokeiluun höntsäpäiviä varten ja joskus jos on jokin ongelma ettei kuolainta voi laittaa, tuli hackamore. Mua vähän jännitti miten heppa reagoi, mutta ihan turhaan. Palauttelin hevosta vain kevyesti n. 20min+ kävelyt. Hackamorella se ei nyt ollut yhtä hyvä mitä kuolaimella ja välillä painui vähän alas. Se kulki kuitenkin rennosti ja suht pyöreästi ja kevyesti, joten juuri niin kuin oli tarkoituskin. Uskon, että se siitä vaan paranee kun aina välillä menee hackiksen kanssa, nyt sillä ei ole pitkään aikaan (vissiin edellisellä omistajalla viimeksi) menty hackiksella, joten vaatii vähän totuttelua niin ratsastajalle kuin hepallekkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti