tiistai 9. kesäkuuta 2015

Treenit jatkuvat!

Lauantaina jumppailtiin taas pojan kanssa. Se oli jo edelliskertoja parempi, mutta ei hyvä edelleenkään. Verkkailin aluksi ravissa sitä ratsastamalla aktiivista ravia isolla kasikolla. Alkuhöntsäilyn jälkeen tein vähän väistöjä aluksi uralla ja sen jälkeen uralta keskelle-suoristus ja väistö takaisin uralle. Heppa väisti ihan kivasti ja oli suht aktiivinen. Laukkaa tehtiin ihan vain ympyrällä ja suoralla uralla, muutamia loivia väistöjä otettiin myöskin laukassa. Laukka sujui myöskin ihan kivasti. Loppuun verkkailin vielä mahdollisimman isoa ravia eteen-alas.Vaikka heppa oliki paljon parempi, mitä edellisillä kerroilla, on se edelleen vähän hidas ja laiska takaa, jonka takia myöskin tuntuma suuhun on huono ja hevonen haluaa painua lavoilleen. Sitä joutuu aika paljon ratsastamaan ja silti se on vaikea saada aktivoitua ja takapää ei ole kunnolla alla, joka vaikeuttaa hommaa paljon.

Sunnuntaina Olli hyppäsi hepalla ja samat ongelmat jatkuivat edelleen. Ei se nyt huono ollut, mutta terävyys puuttuu ja lisäksi heppa haluaa painua vähän alas ja kun sitä yritettiin nostaa se jopa helpolla tippuu raville, koska takajalat ei ole kunnolla alla. Hypyissä huomaa, että terävyys hieman puuttuu, sillä se tiputtaa helpommin ja kolauttelee, mitä se kunnon energisenä ei tee. Noo nykyisin kuitenkin esteet ovat jo ihan esteen kokoisia, jotka vaativat paljon energiaa pojalta. Uskon, että ongelmat vähän vähenevät kun heppa tottuu laitumeen ja samalla ei ole iltaisin enää niin väsynyt. Nyt se on ollut aika nuutunut ihan karsinassaankin.

Tänään olisi tarkoitus kokeilla pitkästä aikaa kankia. Kalle yleensä on niistä vähän kuumunut, mutta saa nähdä miten nyt menee, jonka pohjalta katsellaan loppuviikon treenejä. Sunnuntaina Ollin olisi näillä näkymin tarkoitus mennä pojalla kisoihin. Kalle saakin olla tarhassa loppuviikon keräämässä energiaa viikonloppua varten. Ensi viikolla heppa saa lomaviikon, joten saa oleskella vain laitumella ja korkeintaan jotain kevyttä, mutta luultavasti pyrin pitämään sillä ihan kokonaan vapaata viikon. Kallella ei ole mun aikana ollut kertaakaan yli 2 päivää vapaata, joten pieni loma voisi tehdä hyvää. Kallella on jo jonkin aikaa ollut suunpielet vähän rikki tai siis silleen kuluneet sieltä huulen sisäpuolelta. Siis mitään veristä tai muuta siellä ei ole vaan iho vähän ohuempaa, joten viikko ilman kuolaimia voisi tehdä hyvää, jotta suupielet saadaan kokonaan paranemaan. Lisäksi hommasin Kallelle hackamoret ja jos se niillä vain hiukankin toimii niin niillä mennään niin pitkä aika, että huulet paranevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti